Sugiono, Kolonel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kolonel Sugiyono utawi kanthi nama jangkep Kolonel Anumerta R. Sugiyono Mangunwiyoto (lair ing Gedaran, Gunungkidul, 12 Agustus 1926 – kapundhut ing Kentungan, Yogyakarta, 1 Oktober 1965 nalika yuswa 39 taun) inggih punika salahsatunggaling pahlawan Indonésia ingkang dados kurban G 30 S PKI.

Kol. Sugiyono dhaup kaliyan Supriyati. Piyambakipun gadhah enem putra, inggih punika ; R. Erry Guthomo (l. 1954), R. Agung Pramuji (l. 1956), R. Haryo Guritno (l. 1958), R. Danny Nugroho (l. 1960), R. Budi Winoto (l. 1962), lan R. Ganis Priyono (l. 1963); lan satunggal lare èstri, Rr. Sugiarti Takarina (l. 1965), ingkang lair sabibaripun bapakipun kapundhut. Nama Sugiarti Takarina diparengaken déning Présidhèn Sukarno.