Sugih tanpa bandha, digdaya tanpa aji, nglurug tanpa bala, menang tanpa ngasoraké

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Paribasan sugih tanpa bandha, digdaya tanpa aji, nglurug tanpa bala, menang tanpa ngasoraké iku tegesé manungsa kang sugih ing budi. Pakarti kang becik luwih larang regané tinimbang bandha pira baé, luwih guna tinimbang kadigdayan apa baé. Wong kang sugih pakarti lan becik budiné uga bisa menang tanpa kudu ngasoraké lan wani ngadhepi sapa baé amarga mbela bebener.

Uga delengen[besut | besut sumber]