Suga (penyanyi rap)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Suga
Suga 170114 Golden Disk Awards.jpg
LairMin Yoon-gi
(1993-03-09) Maret 9, 1993 (umur 29)
Daegu, Korea Kidul
Pakaryan
Taun aktif2010-saiki
Karir musik
ParabanAgust D
Génre
  • Hip hop
Piranti
  • Vocals
LabèlBig Hit Entertainment
Sing magepokanBTS
Sana jaringanbts.ibighit.com
Jeneng Koréa
Hangul민윤기
Hanja閔玧其
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaMin Yun-gi
McCune–ReischauerMin Yunki
Tandha tangan
Suga's signature.png

Min yoon-gi (lair 9 Maret 1993; umur 26 taun; Hangul민윤기), luwih dikenali kanthi jeneng Suga, yakuwi penyanyi, panulis lagu, lan produser rekaman. Dheweke kuwi anggota boyband Korea Kidul, BTS, sing dikelola dening Big Hit Entertainment. Ing wulan Agustus 2016, dheweke ngetokake album solo kapisane sing rupane mixtape kanthi jeneng Agust D.

Kauripan awal[besut | besut sumber]

Min Yoon-gi lair tanggal 9 Maret 1993 ing Distrik Buk, Daegu, Korea Kidul lan duweni kakangmas siji [1]

Karir[besut | besut sumber]

BTS[besut | besut sumber]

Tanggal 13 Juni 2013, Suga debut dadi anggotane BTS ing acara Mnet M! Countdown kanthi lagi "No More Dream" saka debut album single 2 Cool 4 Skool. [2][3] Dheweke uga mrodhuksi lan nulis lirik lagu-lagune BTS. Tanggal 9 Desember 2013, wektu promosi BTS ing Jepang, Suga kena penyakit usus buntu dadine dheweke kudu balik neng Korea kanggo nglakoni oprasi. Amarga oprasi kuwi, Suga ora bisa melu ana ing kagiyatane BTS. Kaya déné acara pertunjukan akhir taun SBS Gayo Daejeon lan MBC Gayo Daejejeon.[4]

Karir Solo[besut | besut sumber]

Tanggal 16 Agustus 2016 dheweke ngetokke Mixtape kapisane kanthi nganggo jeneng Agust D sing dadi kuwalikan saka jenenge Agus = Suga lan t D = DT (Daegu Town), kutha laire.[5][6] . Video musik kanggo rong lagu saka mixtape-e, "Agust D" lan "Give It to Me", dirilis ing YouTube lan didelok luwih saka 1 yuta ing sakjeroning 12 jam.[7]

Diskografi[besut | besut sumber]

Mixtape[besut | besut sumber]

Tracklist lan rincian

Taun Judhul Katrangan
2016 Agust D
  • Dirilis: 16 Agustus 2016
  • Label: Big Hit Entertainment
  • Format: Download Digital utawa SoundCloud

Videografi[besut | besut sumber]

Video musik[besut | besut sumber]

Taun Lagu Artis Peran
2012 "A Typical Trainee's Christmas" RM, Suga, Jin Dheweke
"School of Tears"
2013 "Adult Child"
2016 "Agust D" Agust D
"Give It to Me"

Televisi[besut | besut sumber]

Acara realitas lan varietas[besut | besut sumber]

Taun Judhul Peran Saluran Cathetan
2013 Rookie King: Channel Bangtan Utama SBS MTV Ep.1-8 karo BTS
After School Club Tamu Arirang Ep. 24 karo BTS
2014 BTS China Job Utama YinYueTai Ep.1-3, dokumen babagan BTS
Idol Star Athletics Championships Peserta MBC karo BTS
After School Club Tamu Arirang Ep. 46 karo BTS
Beatles Code 3D Mnet Ep. 15 karo BTS
MBC Every1 Ep. 144 karo BTS
American Hustle Life Utama Mnet Ep.1-8 karo BTS
After School Club Tamu Arirang Ep. 95 karo BTS
GO! BTS Utama Mnet America karo BTS
A Song For You 3 Tamu KBS Ep. 12 karo BTS
2015 Idol Show Utama YinYueTai 2 Episod kanthi BTS
After School Club Tamu Arirang Ep.158 karo BTS
Crisis Escape No.1 KBS2 karo BTS
MBC Every1 Ep. 203 karo BTS
Yaman TV Mnet Ep. 23 & 24 karo BTS
Idol Star Athletics Championships Peserta MBC Chuseok Khusus Part 1
Chuseok Khusus Part 2
Tamu MBC Every1 Ep. 229 karo BTS
After School Club Arirang Ep. 191 karo BTS
2016 The Boss is Watching Tamu SBS Ep. 1 karo BTS
Idol Star Athletics Championships Peserta MBC Pesta Khusus Taun Anyar Lunar
Pesta Khusus Taun Baru Lunar 2
Nasional Idol Singing Contest Tamu KBS2 Babagan 1
Running Man Tamu SBS Babagan 300 [8]
Idol Star Athletics Championships Peserta MBC karo BTS
Star Show 360 Tamu MBC Every1 Babagan 8 karo BTS
2017 Idol Party Tamu Chosun TV Ep. 11 karo BTS
New Yang Nam Show Tamu MNet Ep. 01 karo BTS

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "BTS Profile". BTS Official Website. Dibukak ing 23 Juli 2013.
  2. "[Video] BTS Rides the School Bus in Making of 'No More Dream'". mwave.interest.me. Dibukak ing 8 Agustus 2015.
  3. "YouTube". Dibukak ing 12 September 2016.
  4. Do, K. (23 Juni 2015). "BTS' Suga Reveals Details About His Emergency Surgery Experience". Soompi. Dibukak ing 2 November 2016.
  5. "BTS' Suga Addresses Depression & Cost of Fame on 'Agust D' Mixtape". Dibukak ing 16 Agustus 2016.
  6. "BTS' Suga Merilis Album Solo Mixtape Perdana Agust D".
  7. "BTS's Suga drops solo as Agust D with "Give it to Me" MV". Koreaboo. Dibukak ing 24 Agustus 2016.
  8. "Which BTS member was the most impressive on 'Running Man'?". SBS PopAsia HQ. Dibukak ing 20 Mei 2016.