Sudan Airways

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sudan Airways
250px
IATA ICAO Kode panggil
SD SUD SUDANAIR
Didegaké 1947
Hub Khartoum International Airport
Ukuran armada 16 plus 5 on order
Kutha tujuan 28
Perusahaan induk Sudanese Airline Authority
Kantor pusat Khartoum, Sudan
Wong wigati (CEO)
Situs web www.sudanair.com

Sudan Airways (Basa Arab;الخطوط الجوية السوداني) inggih punika asma maskapai penerbangan nasional Sudan. Sudan Airways nggadahi kodè IATA SD lan kodè ICAO SUD. Pangkalan utamanipun inggih punika Bandar Udara Internasional Khartoum lan bermarkas besar ing Khartoum[1].

Sejarah[sunting | Sunting sumber]

Sudan Airways Douglas C-47B in 1971

Maskapai penerbangan punika dipundiriakèn ing taun 1947 dèning Perusahaan Perkeretaapian Sudan kanggè nglayani daerah ingkang botèn dipunjangkau kereta api. Armada Sudan Airways ing wanci punika gadahi jumlah 4 pesawat de Havilland Dove. Taun 1952, maskapai punika tumbas pesawat Douglas DC-3, ingkang dipunginaakèn kanggè penerbangan ing Aden, Asmara, Beirut, Cairo lan Jeddah. Taun 1959 mènika salah satunggaling taun ingkang wigatos maskapai punika, inggih punika tumbas pesawat Vickers Viscount lan maskapai punika gegayutan kaliyan IATA. Ing taun 1962, Sudan Airways tumbas pesawat jet pertamanya, inggih punika kalih buah de Havilland Comet. Taun 1967, DC-3 dipunpensiunaken, dipungantos kaliyan Fokker F-27.Maskapai punika dimodernisasi kaliyan Boeing 707, Boeing 737, Airbus A300 lan A310 serta Fokker 50 lan taun 2007 kapengker, maskapai punika nate nyewa 3 Airbus A320 . Ananging, Perang Sipil Sudan, ingkang kalangsungan ngantos wekdal punika , ngaruhi performa maskapai punika, ngakibataken kawatesan penerbangan. Kondisi punika dipunperparah kaliyan sanksi PBB kaliyan Sudan, ngakibataken 2 Fokker 50nipun kapeksa dipunsade . Ing taun 2007 pemerintah Sudan menswastakan masakpai penerbangan kasebut kaliyan namung nyisakan sawetawis 30% nggadahanipun kaliyan perusahaan kasebut. Tim manajemen enggal gadahi rencana memodernisasi maskapai punika, kaliyan investasi ing sistem reservasi lan check-in terkomputerisasi. Sudan ugi gadahi rencana ningkataken armadanipun ngantos gayuh 12 pesawat. Ing masa punika, maskapai punika ugi nate bermarkas ing SDC Building[2].

A Sudan Airways Comet 4C at London Heathrow Airport in 1972.

Larangan terbang ing Uni Eropa lan performa keamanan[sunting | Sunting sumber]

Tanggal 21 Juni 2008, otoritas penerbangan Sudan nglarang[3]sedaya pesawat Sudan Airways kangge terbang, nyusul jatuhnya 1 pesawat Airbus A310 ing Khartoum. Taun 2010, otoritas penerbangan Uni Eropa mlebetaken Sudan Airways ing salebeting daftar hitam (larangan terbang) ing Uni Eropa, pramila maskapai punika boten saged malih terbang ing Eropa. Amargi pelarangan kasebut antawisipun pengawasan ingkang lemah saking otoritas lokal, ingkang ngaruhi performa keamanan lan keselamatan maskapai punika.

Kota tujuan[sunting | Sunting sumber]

A Sudan Airways Boeing 707-320C on final approach to Sharjah International Airport in 2006.

Armada[sunting | Sunting sumber]

Kaitung wulan November 2010.

Armada Sudan Airways
Pesawat Berdinas Pesanan Keterangan
Airbus A300B4-600 3 0
Airbus A310-322 1 0
Fokker 50 4 0
Total 8 0

Kargo[sunting | Sunting sumber]

1 Boeing 707-300C

Cathetan Suku[sunting | Sunting sumber]

  1. ^ "Contact us." Sudan Airways. Retrieved on 24 June 2010.
  2. ^ "World Airline Directory." Flight International. 3-9 April 1996. 81.
  3. ^ BBC NEWS | World | Africa | Sudan crash airline is grounded

Pranala luar[sunting | Sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sudan_Airways&oldid=835660"