Stasiun Tanah Abang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasiun tanah abang Jakarta

Stasiun Tanah Abang (THB) inggih punika minangka salah satunggaling stasiun sepur ingkang mapan wonten ing jalan Jatibaru, Kampung Bali, Tanah Abang, Jakarta Pusat.[1] Stasiun Tanah abang inggih mapan wonten ing siti ingkang dhuwuripun +9 m sak nginggiling toya laut lan mapan wonten ing Dhaérah Operasi 1 Jakarta. Stasiun tanah abang mapan wonten ing sisih wétan sking Kanal Banjir Kulon, lan ing sisih kidul saking Kreteg layang Kalibaru. KAdos déné jakarta Kota, Stasiun TAnah Abang inggih punika minangka papan wiwitan kanggé ngeteraken penumpang sepur dhateng lokal papan ingkang dipuntuju ing Rangkas Bitung dumugi Merak.[2]

Sepur[besut | besut sumber]

Déné manéka jinis sepur ingkang dipunoperasikaken wonten ing Stasiun Tanah Abang inggih punika kados makaten:

Trayek[besut | besut sumber]

Ing ngandhapunika inggih jalur trayek bus dhateng stasiun Tanah Abang

Bus[besut | besut sumber]

  • Kopaja P16 dhateng Ciledug (medal Kebon Jati - Aipda KS Tubun - Brigjen Katamso - Kemanggisan - Tanjung Duren - Kedoya Raya - Puri Indah - Karang Tengah)
  • Kopaja P19 dhateng Ragunan (medal Kebon Sirih - Thamrin - Sudirman - Blok M - Prapanca - Antasari - Ampera - TB Simatupang)
  • Kopaja T502 dhateng Kampung Melayu (medal Kebon Sirih - Cikini - Diponegoro - Salemba - Matraman - Jatinegara Timur)
  • Metromini S640 dhateng Pasar Minggu (medal Kebon Sirih - Thamrin - Sudirman - Komdak - Pancoran)
  • Mayasari Bakti AC52 patas dhateng Bekasi (medal Kebon Sirih - Thamrin - Sudirman - Komdak - Tol Jatibening - Bekasi Timur)
  • Mayasari Bakti AC52A patas dhateng Jatiasih (medal Kebon Sirih - Thamrin - Sudirman - Komdak - Tol Jatibening - Tol JORR)
  • Mayasari Bakti AC70A patas dhateng Cileungsi (medal Kebon Sirih - Thamrin - Sudirman - Komdak - Tol Cibubur)
  • Mayasari Bakti AC70B patas dhateng Cibinong (medal Kebon Sirih - Thamrin - Sudirman - Komdak - Tol Citeureup)
  • Mayasari Bakti AC133 patas dhateng Poris Plawad (medal Kebon Sirih - Thamrin - Sudirman - Slipi - Tol Kebon Jeruk - Tol Karawaci - Cikokol)
  • Mayasari Bakti P14 dhateng Tanjung Priok (medal Kebon Sirih - Senen - Yos Sudarso - Sunter)
  • Mayasari Bakti P50 patas dhateng Bekasi (medal Kebon Sirih - Thamrin - Sudirman - Komdak - Tol Jatibening - Bekasi Timur)
  • Mayasari Bakti R507 dhateng Pulogadung (medal Kebon Sirih - Senen - Cempaka Putih - Perintis Kemerdekaan)
  • Sinar Jaya AC141 patas dhateng Bekasi (medal Mansyur - Prof. Dr. Satrio - Kampung Melayu - UKI - Tol Jatibening - Bekasi Timur)
  • PPD 916 dhateng Kampung Melayu (medal Kebon Sirih - Kramat - Salemba)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Stasiun kereta api ing Indonesia