Star Trek Beyond

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Star Trek Beyond iku filem fiksi sains aksi saka Amèrikah taun 2016 kang disutradarani Justin Lin saka naskah filem kang digawé Simon Pegg and Doug Jung, dhedhasar sèri Star Trek, kang digawé déning Gene Roddenberry. Film iki dadi filem angka 13 saka sèri waralaba Star trek lan filem angka 3 saka sèri the reboot series, dumadi saka Star Trek (2009) lan Star Trek Into Darkness (2013). Chris Pine lan Zachary Quinto mbalèni paragané minangka Kapten James T. Kirk lan Kumendan Spock, karo Pegg, Karl Urban, Zoe Saldana, John Cho, lan Anton Yelchin uga Mbalèni paragané saka filem sadurungé. Idris Elba lan Sofia Boutella uga mèlu dadi paraga.

Principal photography diwiwiti ing Vancouver tanggal 25 Juni taun 2015. Film iki digebyakaké ing Sydney tanggal 7 Juli 2016 lan digebyakaké ing Amèrikah tanggal 22 Juli 2016. Star Trek Beyond nyihnani filem pungkasan pametuné Yelchin, kang dhèwèké mati ing kacilakan mobil sawulan sadurungé filem digebyakaké.[4] Film iki ditujukaké minangka pangurmatan Yelchin uga paraga lanang Leonard Nimoy, kang dhèwèké mati nalika prosès prodhuksi.[5] Film pikolèh tanggepan positip, kanthi akèh wong kang ngalem gebyagané, èfèk visual, lan pakurmatan kanggo Yelchin lan Nimoy, lan pikolèh $95 juta saindenging donya.[3][6]

Rujukan[besut | besut sumber]