Stadion Roland Garros

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Stade Roland Garros
ND DN 2006FO.jpg
Nikolay Davydenko menyervis ke David Nalbandian di Court Suzanne Lenglen, Prancis Terbuka 2006
Lokasi Arondisemen ke-16, Paris, Prancis
Dibuka 1928
Permukaan "Clay" (see text)
Kapasitas 14,840 (Court Philippe Chatrier)
10,068 (Court Suzanne Lenglen)
3,800 (Court 1)
Pemakai
Fédération Française de Tennis

Stadion Roland Garros (Inggris: "Stade Roland Garros") iku komplek stadion tenis kang ana ing Paris, Prancis. Stadion iki asring minangka nggelar kompetisi tenis, mliginé Prancis Terbuka (di ngerteni minangka Roland Garros saka Prancis). Turnamen Prancis Terbuka iku turnamen Grand Slam kang dianakake setaun sepisan ing sasi Mèi nganti Juni.[1] Stadion iki dibangun taun 1928. Turnamen kang pisanan dianakake ing stadion iki ya iku Piyala Davis. Stadion iki dijenengi Roland Garros amarga kanggo mengeti marang wong kang duwé jeneng padha, Roland Garros kang pisannan bisa mlebu ing Laut Mediterania migunakaké pesawat. Dhèwèké iku insinyur kang nemu senapan mesin pesawat penembak maju kang pisannan, lan uga dadi pahlawan Perang Ndonya I.[2] Dhèwèké kapundhut taun 1918 amarga perang.

Komplek iki ambané 21 acre (8,5 ha) ing jerone ana 20 lapangan. Ana telu lapangan kang kapasitase gedhé;

  1. Les Jardins de Roland-Garros, ana restoran gedhé lan komplek bar.
  2. Le Village, panggon pers lan VIP; papan pelatihan nasional Prancis (CNE)
  3. Tenniseum, awujud musiyum bilingual kang isiné sajarah tenis.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.gemtennis.com(diundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  2. ^ www.fft.fr(diundhuh tanggal 1 Agustus 2011)