Spotlight (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Spotlight
250px
Poster film Spotlight
DisutradaraniTom McCarthy
DiprodhuseriBlye Pagon Faust
Steve Golin
Nicole Rocklin
Michael Sugar
DiskénariyoniTom McCarthy
Josh Singer
DibintangiMark Ruffalo
Michael Keaton
Rachel McAdams
Liev Schreiber
John Slattery
Brian d'Arcy James
Stanley Tucci
DimusikiHoward Shore
SinématografiMasanobu Takayanagi
Dibesut déningTom McArdle
Perusahaan
prodhuksi
Anonymous Content
First Look Media
Participant Media
Rocklin/Faust
Dibabar déningOpen Road Films
Tanggal metu
  • Sèptèmber 3, 2015 (2015-09-03) (Festival Film Venesia)
  • Novèmber 6, 2015 (2015-11-06) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Novèmber 20, 2015 (2015-11-20) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
129 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$20 juta[2]
Kalarisan$98,275,238[3]

Spotlight yaiku film biografi kriminal Amerika Serikat sing disutradarani dening Tom McCarthy lan digawe dening Blye Pagon Faust, Steve Golin, Nicole Rocklin lan Michael Sugar . Manuskrip film iki ditulis dening Tom McCarthy lan Josh Singer adhedhasar kasus penyalahgunaan seksual maring bocah dening sawatara pastur Roma Katolik ing Boston, sing dicethakaké dening tim wartawan investigasi "Spotlight" saka kantor berita Boston Globe kanggo entuk Hadiah Pulitzer kanggo Layanan Publik ing taun 2003 .[4][5] Juru paragane Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, John Slattery, Brian d'Arcy James lan Liev Schreiber minangka anggota tim wartawan "Spotlight".[6][7][8]

Film Spotlight wiwit tayang ing Festival Film Venice ing September 3, 2015 lan dirilis ing Amerika Serikat ing November 6, 2015 ing basis winates lan 20 November 2015 wiyar.[9] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik,

Paraga[besut | besut sumber]

  • Mark Ruffalo minangka Michael Rezendes
  • Michael Keaton minangka Walter "Robby" Robinson
  • Rachel McAdams minangka Sacha Pfeiffer
  • Liev Schreiber minangka Marty Baron
  • John Slattery as Ben Bradlee Jr.
  • Brian d'Arcy James minangka Matt Carroll
  • Stanley Tucci minangka Mitchell Garabedian
  • Billy Crudup minangka Eric MacLeish
  • Jamey Sheridan minangka Jim Sullivan
  • Maureen Keiller minangka Eileen McNamara
  • Richard Jenkins minangka Richard Sipe
  • Paul Guilfoyle minangka Peter Conley
  • Len Cariou minangka Kardinal Bernard Law
  • Neal Huff minangka Phil Saviano
  • Michael Cyril Creighton minangka Joe Crowley
  • Laurie Heineman minangka Hakim Constance Sweeney

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Spotlight nampa ulasan apik saka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film kang nduweni rating 97%, miturut 341 review, kanthi rating rata-rata 8.8 / 10.[10] Adhedhasar Metacritic, film iki pikantuk nilai 93 saka 100, adhedhasar 45 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[11]

Box Office[besut | besut sumber]

film Spotlight entuk $ 45.055.776 ing Amerika Utara lan $ 53.219.462 ing negara liyane. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 98,275,238, ngluwihi biaya produksi film $ 20 yuta.[3]

Ing bukaan akhir pekan sing winates, film iki entuk $ 295,009, manggoni posisi kaping 23 ing box office. Nanging, ing bukaane akhir minggu iki secara luas, film iki entuk $ 4,408,252, ndadikake posisi kaping 8 ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "SPOTLIGHT (15)". British Board of Film Classification. October 27, 2015. Dijupuk October 27, 2015. 
  2. "Watching the Watchers: Tom McCarthy on Making Spotlight". Vulture.com. Dijupuk November 7, 2015. 
  3. a b c "Spotlight (2015)". Box Office Mojo. Dijupuk January 17, 2016. 
  4. Allen, Scott (June 22, 2012). "A distinguished history of digging up the truth". Boston Globe. Dijupuk February 27, 2015. 
  5. "The Pulitzer Prizes | Citation". Pulitzer.org. Dijupuk June 11, 2015. 
  6. Sneider, Jeff (August 8, 2014). "Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams in Talks to Star in Catholic Church Sex Scandal Drama (Exclusive)". TheWrap. Dijupuk September 16, 2014. 
  7. Siegel, Tatiana (August 8, 2014). "Mark Ruffalo, Michael Keaton in Talks for Catholic Priest Sex Abuse Scandal Film". The Hollywood Reporter. Dijupuk September 16, 2014. 
  8. "Participant Media’s "Spotlight" Starring Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel Mcadams, Liev Schreiber And Stanley Tucci Goes To Camera In Boston Before Lensing In Toronto". 3BL Media. September 25, 2014. Dijupuk September 25, 2014. 
  9. Shanahan, Mark (September 3, 2015). "‘Spotlight’ gets glittering debut in Venice". Boston Globe. Dijupuk November 7, 2015. 
  10. "Spotlight (2015)". Rotten Tomatoes. Dijupuk September 28, 2016. 
  11. "Spotlight reviews". Metacritic. Dijupuk September 28, 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]