SpongeBob SquarePants (musim ke-1)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Infobox musim televisi

Musim kawiwitan SpongeBob SquarePants nangklètakèn kalih dasa èpisode saking surya 1 Mèi 1999 kaliyan Help Wanted, Reef Blower, lan Tea at the Treedome,[1] ngantos 8 April 2000 kaliyan "Hooky" lan "Mermaid Man and Barnacle Boy II". DVD kanggé musim punika dipunrilis ing Wewengkon 1, 2, lan 4 ing tanggal 28 Oktober 2003, 7 November 2006, lan 30 November 2009, saben-saben. Èpisode juru anggegana, "Help Wanted", boten kalèbèt ing DVD. Piyambakipun lajèng dipunlèbètakè dados fitur bonus ing DVD musim kaping tiga.[2] Musim punika uginamung kanggé mupangati sèl animasi tradisional musim saklajèngipun dipunwiwiti prosès ènggal tinta lan cat digital.

1999-2000[besut | besut sumber]

Help Wanted / Reef Blower / Tea at the Treedome[besut | besut sumber]

1.Help Wanted

Episode dipunwiwiti kaliyan narator Perancis, ingkang nepangaken Bikini Bottom lan SpongeBob SquarePants, spons laut kabentuk persegi lan ingkang gadahi warni kuning, kadasta spons dapur. SpongeBob punika karepipunmerdamel ing restoran cepat saji panggenan, "The Krusty Krab", lan kaliyan sekedhik bantuan saking Patrick Star ingkang punika bintang laut, sahabatipun. Mangetosi manawi SpongeBob nginginaken pekerjaan, lan boten badhé SpongeBob merdamel ing Krusty Krab, nus ingkang namanipun Squidward Tentacles, tetangga SpongeBob, ngendikan dateng Mr Krabs, gadahi restoran, SpongeBob boten jangkepi syarat kanggé bekerja ing Krusty Krab. Punika ngatakaken menawinipun piyambakipun kedah mbuktiaken bahwa piyambakipun layak kanggé merdamel punika kaliyan mendhet suatu Spatula hidrodinamik kaliyan tambahan ing tengen lan kiwa kan A Drive Turbo, berpikir manawi piyambakipun boten nemuaken spatula kasebut lan boten nate malih nyobi kanggé nemukaken. SpongeBob pergi ke Barg n' Mart, pasar lokal kanggé madosi spatula mligi. Sawetara punika, The Krusty Krab dipunbanjiri déning sekelompok agengikan teri lapar, ingkang badhé Krabby Patties. Ananging Mr. Krabs lan Squidward boten saged gayuh kabetuhan punika lan merespon kaliyan melarikan piyamabakipun tiang saking Krusty Krab. SpongeBob lajengipun dados kaliyan spatula ingkang dipunremennake Mr. Krabsl lan gayuh kabetahan saben teri, lan amargi punika, piyambakipun angsal pekerjaan. Saksampune punika, Patrick mlebet ing Krusty Krab, lan memesan 1 Krabby Patty. SpongeBob salajengipun miwiti mlebet, mendorong Patrick kaliyan atusan (lan manawi ewunan) Krabby Patties berpikir teri dateng malih lajengipun episode kapungkasan.[3]

Reef Blower

Ing episode cekak lan mendhel, Squidward mlampah medhal kanggé ningali halamanipun ingkang ingkang cantik, resik saking "rumput".Piyambakipun ningali sebuah kerang ing halaman punika. Piyambakipin pinecaya manawi reruntuhan penampilan halaman, pramila piyambakipun pura-pura boten sengaja nendang kerang punika ing halaman SpongeBob. manawi makaten, SpongeBob punika medhal jendela lan ningali cangkang, lan ugi gadahi kekarepan sebuah halaman kaliyan tampilan ingkang saé kanggé punika, pramila piyambakipun mendhet "terumbu peniup" (versi ngandap toya saking peniup ron) saking garasinipun. Piyambakipun nguripke, Squidward pun dados terganggu, ingkang nyobi kanggé bersantai ing panggenan tilem gantung. Frustrasi, piyambakipun kelentu nyebul kathah pasir ing Squidward. SpongeBob niup pasir ingkang wonten ing Squidward, lan niup pinten-pinten saking ron. Pasir ingkang berhembus saking ron mlebet ing soco Squidward. Piyambakipun niup medhal pasir ingkang wonten ing socanipun. SpongeBob ningali tumpukan. Piyambakipun manggenaken blower dados "mundur", mila tumpukan pasir dpunlebetake ing blower karang, ingkang malafungsi. Pasir lan pukulan pinten-pinten mekanik waja medhal. SpongeBob mbuikak ritsleting blower karang lan manggenake seluruh kekacauan déning piyambakipun. manawi blower terumbu nolak kanggé miwiti, SpongeBob narik kabel wingking ingkang tebih, manawi poyambakipun badhé narik malih rikat nglampahi persimpangan. Ananging, mlebetake toya ing laut ing terumbu peniupnya. Squidward punika mati amargi boten wonten toya. Peniup terumbu salajengipun meledak, ninggalaken tumpukan pasir, lan properti tetangga sanèsipun, manawi rumput SpongeBob punika resik. Puas, SpongeBob mlebet malih, ananging cangkang ndarat ing hidung Squidward.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Television / Radio; The Tide Pool as Talent Pool (It Had to Happen)". New York Times. 1999-07-11. Dijupuk 2008-04-26. [pranala mati]
  2. ^ "SpongeBob SquarePants episode list, season one". TV.com. Dijupuk 2008-01-19. 
  3. ^ a b "TV PEOPLE Series: HOME & GARDEN; TV PEOPLE". St. Petersburg Times. May 1, 1999. Dijupuk March 28, 2010. 

Ndelengen uga[besut | besut sumber]

Cithakan:SpongeBob SquarePants