SpongeBob SquarePants (musim ke-1)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Infobox musim televisi

Musim kawiwitan SpongeBob SquarePants nangklètakèn kalih dasa èpisode saking surya 1 Mei 1999 kaliyan Help Wanted, Reef Blower, lan Tea at the Treedome,[1] ngantos 8 April 2000 kaliyan "Hooky" lan "Mermaid Man and Barnacle Boy II". DVD kanggè musim punika dipunrilis ing Wilayah 1, 2, lan 4 ing tanggal 28 Oktober 2003, 7 November 2006, lan 30 November 2009, sabèn-sabèn. Èpisode pilot, "Help Wanted", mbotèn kalèbèt ing DVD. Piyambakipun lajèng dipunlèbètakè dados fitur bonus ing DVD musim kaping tiga.[2] Musim punika uginamung kanggè mupangati sèl animasi tradisional musim saklajèngipun dipunwiwiti prosès ènggal tinta lan cat digital.

1999-2000[sunting | sunting sumber]

Help Wanted / Reef Blower / Tea at the Treedome[sunting | sunting sumber]

1.Help Wanted

Episode dipunwiwiti kaliyan narator Perancis, ingkang nepangaken Bikini Bottom lan SpongeBob SquarePants, spons laut kabentuk persegi lan ingkang gadahi warni kuning, kadasta spons dapur. SpongeBob menika karepipunmerdamel ing restoran cepat saji panggenan, "The Krusty Krab", lan kaliyan sekedhik bantuan saking Patrick Star ingkang menika bintang laut, sahabatipun. Mangetosi menawi SpongeBob nginginaken pekerjaan, lan mboten badhe SpongeBob merdamel ing Krusty Krab, cumi-cumi ingkang asmanipun Squidward Tentacles, tetangga SpongeBob, ngendikan dateng Mr Krabs, gadahi restoran, SpongeBob mboten jangkepi syarat kangge bekerja ing Krusty Krab. Menika ngatakaken menawinipun piyambakipun kedhah mbuktiaken bahwa piyambakipun layak kangge merdamel punika kaliyan mendhet suatu Spatula hidrodinamik kaliyan tambahan ing tengen lan kiwa kan A Drive Turbo, berpikir menawi piyambakipun mboten nemuaken spatula kasebut lan mboten nate malih nyobi kangge nemukaken . SpongeBob pergi ke Barg n' Mart, pasar lokal kangge madosi spatula mligi. Sawetara punika, The Krusty Krab dipunbanjiri dening sekelompok agengikan teri lapar, ingkang badhe Krabby Patties. Ananging Mr. Krabs lan Squidward mboten saged gayuh kabetuhan menika lan merespon kaliyan melarikan piyamabakipun tiang saking Krusty Krab. SpongeBob lajengipun dados kaliyan spatula ingkang dipunremennake Mr. Krabsl lan gayuh kabetahan saben teri, lan amargi punika, piyambakipun angsal pekerjaan. Saksampune punika, Patrick mlebet ing Krusty Krab, lan memesan 1 Krabby Patty. SpongeBob saklajengipun miwiti mlebet, mendorong Patrick kaliyan atusan (lan menawi ewunan) Krabby Patties berpikir teri dateng malih lajengipun episode kapungkasan.[3]

Reef Blower
Ing episode cekak lan mendhel, Squidward mlampah medhal kangge ningali halamanipun ingkang ingkang cantik, resik saking "rumput".Piyambakipun ningali sebuah kerang ing halaman punika. Piyambakipin pinecaya menawi reruntuhan penampilan halaman, pramila piyambakipun pura-pura mboten sengaja nendang kerang punika ing halaman SpongeBob. menawi mekaten, SpongeBob menika medhal jendela lan ningali cangkang, lan ugi gadahi kekarepan sebuah halaman kaliyan tampilan ingkang sae kangge punika, pramila piyambakipun mendhet "terumbu peniup" (versi ngandap toya saking peniup ron) saking garasinipun. Piyambakipun nguripke, Squidward pun dados terganggu, ingkang nyobi kangge bersantai ing panggenan tilem gantung. Frustrasi, piyambakipun kelentu nyebul katah pasir ing Squidward. SpongeBob niup pasir ingkang wonten ing Squidward, lan niup pinten-pinten saking ron. Pasir ingkang berhembus saking ron mlebet ing soco Squidward. Piyambakipun niup medhal pasir ingkang wonten ing socanipun. SpongeBob ningali tumpukan. Piyambakipun manggenaken blower dados "mundur", mila tumpukan pasir dpunlebetake ing blower karang, ingkang malafungsi. Pasir lan pukulan pinten-pinten mekanik waja medhal. SpongeBob mbuikak ritsleting blower karang lan manggenake seluruh kekacauan dening piyambakipun. menawi blower terumbu nolak kangge miwiti, SpongeBob narik kabel wingking ingkang tebih, menawi poyambakipun badhe narik malih cepet ngelampahi persimpangan. Ananging, mlebetake toya ing laut ing terumbu peniupnya. Squidward menika mati amargi mboten wonten toya. Peniup terumbu saklajengipun meledak, ninggalaken tumpukan pasir, lan properti tetangga sanesipun, menawi rumput SpongeBob menika resik. Puas, SpongeBob mlebet malih, ananging cangkang ndarat ing hidung Squidward.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Ndelengen uga[sunting | sunting sumber]

Cithakan:SpongeBob SquarePants