Speed (film 1994)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Speed inggih punika film thriller laga saking Amérika Sérékat ingkang dipundamel taun 1994. Film punika dipunsutradarani Jan de Bont minangka film wiwitanipun, dhedhasar skénario anggitanipun Graham Yost lan Joss Whedon. Ingkang maragani film punika antawisipun Keanu Reeves, Dennis Hopper, Sandra Bullock, Joe Morton, Alan Ruck, lan Jeff Daniels. Filem niki panèn pangalembana saking para pamirsa lan juru kritik, ugi kasil menangi kalih bebungah saking Academy Award kanthi kategori Pambesut Swanten Paling Sae lan Panata Swanten Paling Sae, wonten pahargyan Academy Awards kaping 67 taun 1995. Filem punika nyariyosaken Pulisi saking Los Angeles ingkang nyobi nylametaken warga sipil ing salebetipun bis ingkang dipunpasangi bom.

Setunggaling film sambungan saking film punika kanthi sesirah Speed 2: Cruise Control, dipunbabar ing wulan Juni 1997.[3][4][5][6]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Box office[besut | besut sumber]

Speed kababar tanggal 10 Juni 1994, miyos 2,138 gedhong biyoskup lan kasil ngancik urutan kapisan, kanthi ngempalaken arta $14.5 yuta nalika peken pambuka. Film punika kasil ngempalaken $121.3 yuta ing Amérikah Sarékat lan 229.2 yuta sedaya nagari, kanthi gunggung $350.5 yuta, wondeéné wragad ingkang sampun dipundalaken $30 yuta.[7]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

  • MythBusters (2009 season), which tested the reality of the iconic bus jump in the film
  • The film is parodied in the UK Channel 4 sitcom Father Ted, in the episode "Speed 3", where Father Dougal drives a booby-trapped milk float that will explode if the speed falls below 4 mph.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "IMDb: Box office/business for 'Speed'". Dijupuk 2011-05-08. 
  2. Leong, Anthony. "Speed Movie Review". Dijupuk 2011-05-08. 
  3. Empire-Special Collectors' Edition-The Greatest Action Movies Ever (published in 2001)
  4. O'Hare, Kate (June 6, 2003). "The 'Bus Guy' triumphs". The Post-Star. Dijupuk November 5, 2013. 
  5. Gerosa, Melina (1994-06-10). "Speed Racer". Entertainment Weekly. Dijupuk 2009-04-09. 
  6. Kozak, Jim (August–September 2005). "Serenity Now!". In Focus. Dijupuk 2009-04-09. 
  7. "Speed". Box Office Mojo. Dijupuk 2008-12-03. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]