Spaghettieis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Spaghettieis
Spaghettieis fcm.jpg
Panggonan asalGermany
Woworan pokokice cream, whipped cream, strawberry sauce
Buku masakan: Spaghettieis  Médhia: Spaghettieis

Spaghettieis ( pangucap cara Jerman: [ʃpaˈɡɛtiˌaɪs] ) yaiku sajian es krim Jerman sing digawe kaya piring spaghetti . Ing sajian kasebut, es krim vanilla diekstrusi liwat pers Spätzle utawa ricer kentang sing dimodifikasi, mula katon spaghetti. Banjur diselehake ing krim sing dicocok lan dicampur karo saus stroberi (kanggo simulasi saos tomat ) lan serpihan klapa , almond parut, utawa serutan coklat putih kanggo makili keju parmesan Saliyane sajian biasa karo saus stroberi, bisa uga variasi kayata es krim nganggo coklat lan kacang-kacangan, nggawe simulasi Spaghetti Carbonara tinimbang Spaghetti Bolognese . [1]

Wis pirang-pirang taun, sajian kasebut ora misuwur ing sanjabane Jerman, lan mung bisa ditemokake ing sawetara gelateria lan salon es krim khusus, acara khusus, lan hotel lan restoran ing saindenging jagad. Bubar iki, Spaghettieis wis wiwit katon anyar ing luwih akeh restoran lan wis narik perhatian ing media sosial.

Spaghettieis digawe dening Dario Fontanella [de] ing pungkasan taun 1960an ing Mannheim, Jerman. [2] [3] Fontanella kelingan nalika nyipta inovasi kanggo bocah-bocah sing padha nangis amarga kepengin es krim lan dudu sepiring spaghetti. Dheweke nampa "Bloomaulorden", medali sing diwenehake kutha Mannheim, ing taun 2014. [4]

[5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Unsere Eiskarte - Eiscafe Allegro". www.eiscafe-allegro.de (ing basa Jérman). Dibukak ing 2017-07-03.
  2. McGavin, Jennifer. "Spaghettieis — Spaghetti Ice Cream Sundae from Germany". About.com. Dibukak ing 2009-04-12.
  3. "Auch im Sommer geben sich immer weniger Schleckmäuler die Kugel" (ing basa Jérman). Mannheimer Morgen. Diarsip saka sing asli ing December 8, 2011. Dibukak ing July 1, 2005.
  4. "Überall Botschafter Mannheims - Mannheimer Morgen" (ing basa Jérman). Dibukak ing 2017-07-03.
  5. "spaghetti ice cream is the most popular sundae in germany" (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-04-06.