Sop warigaluh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Fisherman's soup
Halászlé
JinisSoup
Panggonan asalHungary
Hawa ajanganHot
Woworan pokokFish (carp or mixed river fish), paprika, vegetables (red onions, green peppers, tomatoes)
Buku masakan: Fisherman's soup  Médhia: Fisherman's soup

Sup nelayan utawa halászlé ( Hungarian pronunciation: [ˈHɒlaːsleː] ) minangka sup iwak adhedhasar empuk paprika sing pedhes. Masakan khas Hungaria, yaiku masakan panas abang sing disiapake kanthi paprika panas lan iwak mas utawa iwak kali campuran. Asale saka Dataran Pannonian, utamane wilayah kali Danube lan Tisza . Iki uga minangka panganan sing populer ing antarane etnis Jerman Donauschwaben lan keturunane, sing dikenal kanthi jeneng Karpfensuppe .Kanthi nggunakake paprika panas sing akeh banget lan, asring, mrica panas, halászlé bisa dibantah minangka salah sawijining panganan sing paling khas ing benua Eropa.

Mangkuk halászlé nganggo karp