Snow White and the Seven Dwarfs (filem 1937)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Snow White and the Seven Dwarfs
Snowwhiteposter.jpg
Poster layar jembar
Disutradarani David Hand
Diprodhuseri Walt Disney
Ditulis déning Brothers Grimm (dongèng)
Ted Sears
Richard Creedon
Otto Englander
Dick Rickard
Earl Hurd
Merrill De Maris
Dorothy Ann Blank
Webb Smith
Dibintangi Adriana Caselotti
Lucille La Verne
Pinto Colvig
Roy Atwell
Dimusiki Frank Churchill
Paul Smith
Leigh Harline
Sinématografi Max Morgan
Dibabar déning RKO Radio Pictures
Tanggal metu
21 Dhésèmber 1937 (Teater Premiere)
4 Fèbruari 1938 (US) 5 April 1938 (Canada)
Suwéné
83 menit
Nagara  Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $1,488,000
Kalarisan $66,596,803

Snow White and the Seven Dwarfs ("Putri Salju lan Pitung Kurcaci") inggih punika salah satunggaling filem animasi ingkang dipunasilaken déning Walt Disney lan dipuntayangaken wonten ing bioskop déning RKO Radio Pictures wonten ing tanggal 4 Pebruari 1937 wonten ing Bioskop Carthay Circle ing Amérika Sarékat. Film lan wii- wijinan ingkang dipunasilaken ing jaman kuno déning Brothers Grimm, Snow White.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Punika inggih minangka filem sepisanan kanggé fitur filem ingkang dawa wonten ing sujarah kartun, déné vileivle inggih ingkang minangka filem kartun ingkang sepisanan dipunwedalaken ing perusahaan kartun Amérika Sarékat, filem ingkang sepisanan ngedalaken werna ingkang jangkep saking wiwitan ngantos pungkasanipun, lan ingkang sepisanan dipunwedalaken déning Walt Disney, lan ugi minangka filem sepisanan wonten ing jaringan kartun saking Disney (saged dipuntingali Pratélan filem Disney.[2] Filem punika dipunmodhifkasi déning artis "storyboard", Dorothy Ann Blank, Richard Creedon, Merrill De Maris, Otto Englander, Earl Hurd, Dick Rickard, Ted Sears lan Webb Smith saking cariyos dongèng Jerman Snow White déning Brother Grimm, lan Davd Hand ingkang minangka direktur nginggilipun, déné William Cottrell, Wilfred Jackson, Larry Morey, Perce Pearce, lan Ben Sharpsteen ingkang wonten ing pérangan individualipun filem.

Snow White inggih minangka salah satunggal saking namung kalih filem animasi ingkang mlebet dhpatar American Film Institute utawi pratélan 100 pil Amérika ingkang paling saé ing sadangunipun jaman tain 1997 (déné filem ingkang sanèsipun inggih punika filem Disney Fantasia, ingkang pikantuk nimer 49. Déné filem Snow White and the Seven Dwarfs punika pikantuk urutan ingkang langkung inggil ing urutan nomer 34 wonten ing pratélan Edisi Ulang taun kaping 1- ingkang dipunupdate ing taun 2007, lan ing wekdal punika, filem punika inggih namung filem saking perusahaan Walt Disney ingkang mlebet wonten ing pratélan filem animai tradhisi. Lan ing taun salajengipun, AFI nyebat filem punika minangka 10 filem animasi paling inggil ing Amérika lan ingkang paling saé ing sadangunipun jaman.

Ing taun 1989, Snow White and the Seven Dwarfs sampun dipunlebetaken wonten ing Amerka Serikat ing National Film Registry minangka tiyang ingkang dipunanggep gadhah sujarah kulural utawi estetis ingkang signifikan.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Barrier 1999, k. 229.
  2. ^ Smith, Dave. Disney A to Z, Third Edition, (2006), page 33.
  3. ^ Bob Thomas, Disney's Art of Animation: From Mickey Mouse to Beauty and the Beast (Hyperion, New York, 1991) ISBN 1-56282-899-1
Bibliography

Pranala njaba[besut | besut sumber]