Skordalia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Skordalia
Skordalia, hummus and vegetables.jpg
Skordalia (center) served with hummus (right), vegetables and pita bread
JinisPuree
Panggonan asalGreece
Woworan pokokGarlic
Woworan kang lumrah kaanggoPotatoes, walnuts, almonds, bread, olive oil
  Médhia: Skordalia

Skordalia utawa skordhalia utawa skorthalia (basa Yunani: σκορδαλιά[skorðaˈʎa], uga disebut αλιάδα, aliada / aliatha), yaiku salah sawijining puree (sauce, daptar acara, panyebaran, etc.) ing masakan Yunani tradisional dening nggabungke ulig bawang karo basa gedhe banget (asring ing gedhe ing cowèk lan ulekan ) - kang uga puree saka kentang (utamané ing Langkawi ), walnuts, almonds utawa direndhem cuweran emulsi, kanggo kang sawetara cuka ditambahake. [1] [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Davidson, Alan (21 September 2006). The Oxford Companion to Food. OUP Oxford. ISBN 9780191018251 – via Google Books.
  2. Guardian newspaper: skordalia recipe with potato for body and lemon for sharpness