Skizofrenia paranoida

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wong-wong sing nemu wedi: salah siji saka ciri saka Skizofrenia Paranoida

Skizofrenia paranoida jinis kang paling umum saka skizofrenia.[1] Wong lara kang kena penyakit iki asring pengalaman wedi, dèlusi (kapitayan) lan biyasané karo ngrasakaké halusinasi (swara utawa prekara-prekara liyané sing dianggep ana, nanging iku bener ora ana). korban uga krasa kaya ana wong kang bakal babras wong-wong mau. Iku angel kanggo wong liya kanggo mesthekaké panandhang yén dhewèké ora bakal dilarani. Wong ngalami kondhisi iki bakal nglampahi akèh  wektu kanggo mikir bab carane kanggo nglindhungi awaké saka wong-wong sing dianggep arep nyelakani dhèwéké. Gejala wong  skizofrenia paranoida wis krasa terisolasi, krasa tegang lan curiga, gedhé banget kaya kang digandhéngaké pangayoman marang dhewéké, wis raos butarepan kang ora nyata lan krungu prekara-prekara kang ora ana.[2]

Biyasane wong kang lara skizofrenia paranoida wis duwèni sethitik prekara  ngéling-ngéling, kethul emosi lan konsentrasi dibandhingaké jinis saka skizofrenia liyane. skizofrenia Paranoid malah bisa kawontenan nemen (da) sing pungkasanipun mimpin kanggo sisah, kalebu pikirane lan prilaku saka mateni awaké dhèwé.[3]

Referensi[besut | besut sumber]