Situs Watu Tulis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Situs Watu Tulisya iku salah sawijiné candhi kang manggon ana ing Dusun Watu Tulis, Désa Watu Tulis, Kacamatan Prambon, Kabupatèn Sidaharja.[1]

Pratéla[besut | besut sumber]

Situs iki manggon ana ing komplèk pasawahan udakara 200 mèter saka dalan désa Watu Tulis lan Krian.[1] Situs iki awujud tumpukan watu-watu candhi, kang di temokaké ing sak sandhingé lokasi.[1] Watu-watu disusun kanthi ora nggawé paugeran kaya wujud asliné lan ing sadhuwuré dipasang payon lan kanthi témbok sing ana ing saubengé watu tumpuk.[1] Watu-watu iku kalebu komponèn candhi awit saka sikil ngati pucuk candhi kaya ta, kala, menara candhi, makara, batu kang duwé relief, watu candhi kang isi genta, lan sapanunggalané.[1]

  1. a b c d e Renville Siagan (penyusun) (2001). CANDI sebagai warisan seni dan budaya Indonésia. Yogyakarta: Gadjah Mada University Press. k. 199. ISBN 979-97121-0-6.