Situ Patengan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Situ Patengang

Situ Patengan ya iku salah sijine objek wisata kang ana ing désa Patengan, kacamatan Rancabali, kabupatàn Bandung.[1] Situ Patengan utawa Situ Patenggang asale saka basa Sunda.[1] Situ artine dano, dene Petengan utawa Patenggang asale saka tembung pateangan-teangan kang artine padha golek.[1] Ambane taman wisata iki 17 ha, déné ambane danone 48 ha.[2] Situ Patengan iki jaraké sekitar 47 kilometer saka sisih kidul pusat kutha Bandung.[3] Ing panggonan iki diubengi karo kebun teh Rancabali kang bisa mikat ati.[3]

Crita Mula Bukane Situ Patengan[besut | besut sumber]

Ana sepasang nom-noman ya iku sawijining pangeran kang jenenge Raden Indrajaya lan sawijining putri kang jenenge Dewi Rengganis.[1] Amarga ana sawijining masalah, kekarone padha pepisahan. Kekarone padha sedhih nganthi nangis ora leren-leren.[1] saya suwe luh kang diteteske mbentuk dano.[1] Kekarone padha-padha goleki lan pungkasane katemu ana ing sawijining watu kang diarani watu katresnan.[1] Dewi Rengganis jaluk digawekake pulo lan prahu marang sang pangeran kanggo ngubengi dano.[1] Banjur prau mau malih dadi sawijining pulo kang bentuke waru kang diarani Pulo Asmara utawa Pulo Sasaka.

Crita kang ana ing dhuwur, dadekake sawijining mitos ya iku tumrap pasangan nom-noman kang kepengin hubungane langgeng, bisa teka ing Situ Patengan lan bebarengan numpak prau ngubengi dano nganti tekan Pulo Asmara lan Watu katresnan.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id) wisatamelayu.com Diundhuh tanggal 23 Juli 2011
  2. ^ (id) jalanjajanhemat.com Diundhuh tanggal 26 Juli 2011
  3. ^ a b (id) bdgyes.com Diundhuh tanggal 26 Juli 2011

Delengen uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Situ_Patengan&oldid=984058"