Sirte

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Salah siji pojok kutha Sirte

Sirte wujud siji kutha ing Libya. Kutha iki papané ing pérangan lor. Pasé ing Distrik Sirte. Nalika taun 2010, kutha iki duwé gunggung sing ndunungi 75.358 jiwa.

Kutha iki muarané ing Lempongan Sidra lan duwé kadhuwuran 28 m. Kutha iki wujud papan kalairan Muammar al-Qaddafi lan dadi basis pertahanan Muammar al-Qaddafi sawisé dilèngsèraké déning para pambrontak. Nalika tanggal 20 Oktober 2011, médhia melaporkan yèn siji pejabat Dewan Transisi Nasional/NTC wis nélakaké marang Al Jazeera yèn Gaddafi wis dicekel ing kutha kalairané iki nalika tanggal 20 Oktober 2011 wayah ésuk. Miturut pejabat mau, Gaddafi dilapuraké mati amarga tatu parah.[1][2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]