Simon's Town

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Simon's Town Railway Station Sign (20180717 184207).jpg

Simon's Town (Afrikaans: Simonstad), kala-kala uga kaéja Simonstown, iku kutha cilik cedhak Cape Town, kang minangka pangkalané Wadya Lautan Afrikah Kidul. Kutha iki kapernah ing pasisiré Teluk Palsu, ing iring wétané Ujung Kap. Suwéné rong abad, kutha iki dadi markas lan palabuhané wadya lautan (ndhisik Wadya Lautan Kraton lan saiki Wadya Lautan Afrikah Kidul). Jeneng kutha iki asalé saka Simon van der Stel, gubernur kawitan ing Koloni Kap.[1]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Simonstown". SA History online. Dijupuk August 21, 2014.