Simisage

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Simisage
Karaktêr Seri Pokémon
Gambar:Simisage (Pokémon).png
Pokédex Nasional
Pansage - Simisage (#512) - Pansear
Dolanan kapisan Pokémon Black lan White
Dhésain déning Ken Sugimori

Simisage, ing Jepang diarani Yanakkie (ヤナッキー Yanakkī?), iku spésiés Pokémon jinis suket ning Pokémon saka Nintendo lan Game Freak. Digawé déning Ken Sugimori, Simisage pisanan metu ing dolanan vidéo Pokémon Black and White lan sakcandhaké.

Simisage dijuluki minangka Pokémon Kethèk Êri, Simisage pisanan metu ing 2010 ing Pokémon Black and White. Simisage iku évolusi saka Pansage amarga dikenani Leaf Stone.

Konsèp lan ciri[besut | besut sumber]

Simisage, Pokémon Kethèk Êri, awujud kethèk warna krèm-ijo. Simisage nduwèni mripat ireng bunder, kuping gedhé kang jeroné warna ijo padhang, lan irung warna ireng. Ana tetuwuhan wujud semak-semak ing dhuwur sirahé sing rasané pait.[1] Pérangan rai, lan pérangan awak dhuwur nduwé warna krèm. Tangané nduwé lima driji, sikilé nduwé telu driji. Lengen, pérangan awak sing ngisor, nganti sikilé ana akèh rambut sing warnané ijo. Buntuté akeh eriné lan ujungé ana godhong loro. Buntuté bisa kanggo tarung.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Game Freak (2010-09-18). Pokémon Black. Nintendo DS. Nintendo. Ill tempered, it fights by swinging its barbed tail around wildly. The leaf growing on its head is very bitter. 
  2. Game Freak (2010-09-18). Pokémon White. Nintendo DS. Nintendo. It attacks enemies with strikes of its thorn-covered tail. This Pokémon is wild tempered. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]