Sidhat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Sidat)
Sidhat
Anguillarostratakils.jpg
Anguilla rostrata
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Actinopterygii
Ordho: Anguilliformes
Subordo
Anguilloidei
Nemichthyoidei
Congroidei
Synaphobranchoidei

Lihat teks.

Sidhat (ordo Anguilliformes) iku golongan iwak awujud mèmper ula. Ordo Anguilliformes dumadi saka 4 subordo, 19 famili, 110 genera, lan 400 spésies. Akèh-akèhé sidat urip ing segara nanging ana uga sawetara sing urip ing banyu tawa.

Klasifikasi[besut | besut sumber]

Subordo Anguilloidei

Subordo Nemichthyoidei

Subordo Congroidei

Subordo Synaphobranchoidei