Sicco Mansholt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sicco Mansholt
Beel I - Sicco Mansholt.jpg
Presidhèn Komisi Éropah ka-4
Lungguh
1972 – 1973
Kadhisiki Franco Maria Malfatti
Kagantèni François-Xavier Ortoli
Rerincèn priangga
Lair (1908-09-13)13 Sèptèmber 1908
Ollerom, De Marne, Groningen
Pati 30 Juni 1995(1995-06-30) (umur 86)
Wapservene, Westerveld, Drenthe
Bangsa Walanda
Parté pulitik Parté Buruh
Sisihan Henny J. Postel

Sicco Leendert Mansholt (lair ing Ulrum, De Marne, 13 Sèptèmber 1908 – pati ing Wapserveen, Westerveld, 30 Juni 1995 ing yuswa 86 taun) ya iku Presiden Komisi Éropah ka-4 antarané taun 1972-1973.[1]. Sadurungé iku dhèwèké njabat Komisaris Pertanian Éropah antarané taun 1958-1972.[1] Mansholt asalé saka keluarga petani sosialis saka Groningen.[1] Bapaké lan kakiné ya iku pendukung tokoh sosialis Multatuli, Domela Nieuwenhuis lan Troelstra.[1] Bapaké Lambertus H. Mansholt ya iku delegasi kanggo Parte Buruh Sosial Dhémokrat ana ing déwan propinsi Groningen.[1] Ibuné Wabien Andreae, putri sawijining hakim ing It Hearrenfean, ya iku wanita pisanan kang sinau ana ing ilmu pulitik.[1] Sang ibu ngatur pertemuan pulitik kanggo wanita, biasané ana ing omahé dhéwé.[1] SL. Mansholt mlebu sekolah menengah ing Groningen lan banjur pindah menyang Dèventer kanggo sinau ing Sekolah Pertanian Tropis merga pengarepé kanggo dadi petani tembakau.[2] Dhèwèké banjur pindah menyang Jawa ing Hindia-Walanda (saiki Indonésia) lan wiwit makarya ana ing perkebunan tèh.[2] Dhèwèké balik menèh menyang Walanda nalika taun 1936 merga ora betah karo sistem kolonial.[2] Dhèwèké pengin dadi petani lan pindah menyang Wieringermeer, sawijining polder kang direklamasi nalika taun 1937.[2] Ana ing kana dhèwèké wiwit dadi petani kang mandiri.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sicco_Mansholt&oldid=1098409"