Sicco Mansholt

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Sicco Mansholt
Sicco Mansholt

Mangsa Kalenggahan
1972 – 1973
Pangageng sadurungé Franco Maria Malfatti
Pengganti François-Xavier Ortoli

Lair (1908-09-13)13 Sèptember 1908
Ollerom, De Marne, Groningen
Surud 30 Juni 1995(1995-06-30) (umur 86)
Wapservene, Westerveld, Drenthe
Kabangsan Walanda
Partai pulitik Parté Buruh
Pasangan Henny J. Postel

Sicco Leendert Mansholt (dipunlairaken ing Ulrum, De Marne, 13 September 1908 – surud ing Wapserveen, Westerveld, 30 Juni 1995 kanthi umur 86 taun) ya iku Presiden Komisi Éropah ka-4 antarane taun 1972-1973.[1]. Sadurunge iku dheweke njabat Komisaris Pertanian Éropah antarane taun 1958-1972.[1] Mansholt asale saka keluarga petani sosialis saka Groningen.[1] Bapake lan kakine ya iku pendukung tokoh sosialis Multatuli, Domela Nieuwenhuis lan Troelstra.[1] Bapake Lambertus H. Mansholt ya iku delegasi kanggo Parte Buruh Sosial Dhémokrat ana ing dewan propinsi Groningen.[1] Ibune Wabien Andreae, putri ssawijining hakim ing It Hearrenfean, ya iku wanita pisanan kang sinau ana ing ilmu pulitik.[1] Sang ibu ngatur pertemuan pulitik kanggo wanita, biasane ana ing omahe dhewe.[1] SL. Mansholt mlebu sekolah menengah ing Groningen lan banjur pindah menyang Dèventer kanggo sinau ing Sekolah Pertanian Tropis merga pengarepe kanggo dadi petani tembakau.[2] Dheweke banjur pindah menyang Jawa ing Hindia-Walanda (saiki Indonésia) lan wiwit makarya ana ing perkebunan teh.[2] Dheweke balik meneh menyang Walanda nalika taun 1936 merga ora betah karo sistem kolonial.[2] Dheweke pengin dadi petani lan pindah menyang Wieringermeer, sawijining polder kang direklamasi nalika taun 1937.[2] Ana ing kana dheweke wiwit dadi petani kang mandiri.[2]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sicco_Mansholt&oldid=1053574"