Sicco Mansholt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sicco Mansholt
Beel I - Sicco Mansholt.jpg
Présidhèn Komisi Éropah ka-4
Lungguh
1972 – 1973
Kadhisiki Franco Maria Malfatti
Kagantèni François-Xavier Ortoli
Rerincèn priangga
Lair (1908-09-13)13 Sèptèmber 1908
Ollerom, De Marne, Groningen
Pati 30 Juni 1995(1995-06-30) (umur 86)
Wapservene, Westerveld, Drenthe
Bangsa Nèderlan
Parté pulitik Parté Buruh
Sisihan Henny J. Postel

Sicco Leendert Mansholt (lair ing Ulrum, De Marne, 13 Sèptèmber 1908 – pati ing Wapserveen, Westerveld, 30 Juni 1995 ing yuswa 86 taun) ya iku Présidhèn Komisi Éropah ka-4 antarané taun 1972-1973.[1]. Sadurungé iku dhèwèké njabat Komisaris Pertanian Éropah antarané taun 1958-1972.[1] Mansholt asalé saka kulawarga wong tani sosialis saka Groningen.[1] Bapaké lan kakiné ya iku pendukung tokoh sosialis Multatuli, Domela Nieuwenhuis lan Troelstra.[1] Bapaké Lambertus H. Mansholt ya iku wakil kanggo Parte Buruh Sosial Dhémokrat ana ing déwan provinsi Groningen.[1] Ibuné Wabien Andreae, putri sawijining hakim ing It Hearrenfean, ya iku wanita pisanan kang sinau ana ing ngèlmu pulitik.[1] Sang ibu ngatur pertemuan pulitik kanggo wanita, racaké ana ing omahé dhéwé.[1] SL. Mansholt mlebu sekolah menengah ing Groningen lan banjur pindah menyang Dèventer kanggo sinau ing Sekolah Pertanian Tropis amarga pengarepé kanggo dadi wong tani tembakau.[2] Dhèwèké banjur pindah menyang Jawa ing Hindia-Walanda (saiki Indonésia) lan wiwit makarya ana ing perkebunan tèh.[2] Dhèwèké balik manèh menyang Walanda nalika taun 1936 amarga ora betah karo sistem kolonial.[2] Dhèwèké pengin dadi wong tani lan pindah menyang Wieringermeer, sawijining polder kang direklamasi nalika taun 1937.[2] Ana ing kana dhèwèké wiwit dadi wong tani kang mandiri.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]