Sibèri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Sibèria)
Peta Ruslan ingkang nedhahaken Sibèri (awarni abrit)

Sibèri (basa Ruslan: Сиби́рь) inggih punika satunggalipun wewengkon wiyar ingkang dunungipun ing Ruslan lan sisih lèripun Kazakhstan. Wewengkon Sibèri meh sadaya ing Asia Lèr. Wewengkon Sibèri dunungipun saking Pagunungan Ural ngantos dumugi Samodra Pasifik lan dhateng kidul saking samodra Artik dhateng laladan Kazakhstan sisih kidul-tengah lan wewatesan Mongol lan Cina.