Sheikh Hasina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Sheikh Hasina
শেখ হাসিনা
Sheikh Hasina in London 2011.jpg
Hasina ing 2011 ing London
Mahamantri Banggaladesa
Wiwit linggih
6 Januari 2009
PrésidhènIajuddin Ahmed
Zillur Rahman
Abdul Hamid
Kang sadurungéFakhruddin Ahmed (pelaksana tugas)
Linggih
23 Juni 1996 – 15 Juli 2001
PrésidhènAbdur Rahman Biswas
Shahabuddin Ahmed
Kang sadurungéMuhammad Habibur Rahman (pelaksana tugas)
Kang sawiséLatifur Rahman (pelaksana tugas)
Rerincèn dhiri
Lair (1947-09-28) 28 Sèptèmber 1947 (umur 75)
Tungipara, Bengal Wetan, Pakistan (saiki Tungipara, Gopalganj, Banggaladesa)
BangsaBanggaladesa
Parté pulitikLiga Awami Banggaladesa (1980–saiki)
SisihanM. A. Wazed Miah (o. 1968; seda 2009)
AnakSajeeb
Saima
Wong tuwaSheikh Mujibur Rahman (rama)
Sheikh Fazilatunnesa Mujib (ibu)
AlmamaterKolese Eden Mohila
Universitas Dhaka
Tandha tangan

Sheikh Hasina Wazed (née Sheikh Hasina ; /ˈʃk həˈsnə/ SHEKH ha-si-na; Banggala: শেখ হাসিনা ওয়াজেদ, salin aksara Shēkh Hasinā, [ˈʃekʰ ɦɐsina]; lair 28 Sèptèmber 1947; umur 75 taun)[1] yaiku pulitikus Banggaladesa sing ngejabat minangka Mahamantri Banggaladesa sawise Januari 2009. Sadurunge, ia ngejabat minangka mahamantri saka Juni 1996 nganti Juli 2001. Ia menika mahamantri karo masa jabatan paling suwe ing sajarah Banggaladesa, karo total luwih saka 18 taun. Ia menika kepala pamrentahan wadon paling suwe ing donya.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "PM's birthday today". The Daily Star. 29 September 2019. Diarsip saka asliné ing 29 September 2019. Dibukak ing 29 September 2019.

Wacaan tambahan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]