Shandy Cheeks

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sandy Cheeks
175px
Muncul kapisanTea at the Treedome
Digawé déningStephen Hillenburg
DiparaganiCarolyn Lawrence
Pratélan
SpésiesTupai
GèndherPerempuan

Sandra Jennifer "Sandy" Cheeks utawa sing umum diarani Sandy yaiku karakter kartun saka SpongeBob SquarePants . Sandy minangka bajing saka Texas sing banjur pindhah menyang Bikini Bottom . Dheweke uga bajing wicaksana lan pinter sing uga kerep nyiptakake teknologi paling anyar sing digunakake lan dianalisis ing omahé ing dhasar samudra.

Sandy kerep nggunakake SpongeBob lan Patrick minangka bahan eksperimen lan uga kanca paling setya ing Bikini Bottom .

Gambaran[besut | besut sumber]

Sandy kekancan apik karo SpongeBob lan Patrick . Dheweke banget pinter lan seneng nggawe penemuan anyar. Sandy urip ing kubah kaca tahan karat, ing kana ana wit kacang gedhe lan uga suket ijo sing diarani Treedome (kubah fringed). Yen Sandy kepengin ninggalake omah, dheweke bakal nganggo sandhangan bajing supaya dheweke bisa ambegan lan pindhah ing banyu kanthi gampang. Sandhangan nyilem kaya sandhangan astronot . Sandy tresna karate lan game medeni. Sandy nduweni pirang-pirang kewan. [1] Dheweke wis tekan rembulan, dheweke ora ana alien. [2]

Panemuan[besut | besut sumber]

Sandy wis nggawe pirang-pirang penemuan, kayata contone:

  • Roket
  • Helm sing nggawe bisa ngomong karo kacang
  • Pangoncek kacang
  • Kacang polong kacang otomatis (jebule dadi pangoncek gedhang ing episode Chimps Ahoy)
  • Mesin teleportasi
  • Separator "iwak pari"

Pengembangan[besut | besut sumber]

Swara[besut | besut sumber]

Swara Sandy Cheeks diwenehake dening Carolyn Lawrence . [3] [4] Lawrence entuk peran Sandy nalika dheweke ana ing Los Angeles ing Los Feliz . Dheweke ketemu karo direktur Donna Grillo, ing trotoar. Lawrence nduweni kanca sing ngerti Grillo, lan dheweke ngomong yen Lawrence duwe swara sing menarik. Grillo njupuk Lawrence ing audisi lan pikantuk bageyan. [5] [6]

Sadurunge rekaman, Lawrence nyiapake nalika awak ngirim papan cerita. Dheweke ngandhakake, "Aku seneng banget! Ora mung bisa maca naskah, aku bisa ndeleng apa sing dianggep para seniman. Iku proses gedhe lan aku felt banget begja kanggo bisa bisa kaya! [Sunting] . . ] Aku luwih seneng nulis naskah ing sajrone ngrekam. " [7]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Wormy". SpongeBob SquarePants. Usum 2. Èpisod 25a. 
  2. "Sandy's Rocket". SpongeBob SquarePants. Usum 1. Èpisod 8a. 
  3. "Carolyn Lawrence: Credits". TV Guide. Dijupuk May 22, 2013. 
  4. Basile, Nancy (March 29, 2006). "Voice Behind Sandy Cheeks on SpongeBob". About.com. Dijupuk June 14, 2013. 
  5. "Carolyn Lawrence Exclusive Interview". The Star Scoop. September 17, 2009. Dijupuk June 14, 2013. 
  6. "REFANB Interview: Carolyn Lawrence, A.K.A. Ashley Graham". Resident Evil Fan. Dijupuk June 14, 2013. 
  7. Basile, Nancy. "Carolyn Lawrence Sandy Cheeks on 'SpongeBob SquarePants'". About.com. Dijupuk June 14, 2013. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]