Shalat Tahiyatul Masjid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Salat Tahiyat Masjid (basa Arab: تحية المسجد) ya iku shalat sunnah kanthi loro rakaat kang dilakoni ing umat muslim ing sajroning mlebu ing masjid .

Niat Shalat[besut | besut sumber]

Niat shalat Tahiyatul masjid semanauga kaya niat shalat-shalat kang liyané, ya iku diucapake dèning ati utawa dibatin bisa uga diucapake kanthi lirih utawa alon.Pangucapan niat shalat kang banter utawa seru ora wangun manawa diucapake kanthi swara banter uga bisa nganggu umat muslim liyané ing sajroning ngelakoni shalat.Niat Shalat Tahiyat uga dibeberake ing pangusulan dèning para ulama kudhu dilakoni kanthi hikmah uga kabijaksanaan kang dhuwur.

Hadits[besut | besut sumber]

Hadis Rasulullah SAW nerangake ing babagan shalat tahiyyatul masjid antarané :

  • “Ing sajroning manungsa (umat muslim) kang nduwèni niat mlebu masjid, diajurake shalat kanthi loro rokat salam.Lan dilarang kanggo umat muslim ing sajroning mlebu masjid langsung lungguh lan ora ngelakoni shalat tahiyat” (H.R. Bukhari dan Muslim)

Pranala jaba[besut | besut sumber]