Salat tahiyatul masjid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Salat Tahiyat Masjid (basa Arab: تحية المسجد) ya iku salat sunnah kanthi loro rakaat kang dilakoni ing umat muslim ing sajroning mlebu ing masjid .

Niat Salat[besut | besut sumber]

Niat salat Tahiyatul masjid semanauga kaya niat shalat-shalat kang liyané, ya iku diucapake dèning ati utawa dibatin bisa uga diucapake kanthi lirih utawa alon.Pangucapan niat salat kang banter utawa seru ora wangun manawa diucapake kanthi swara banter uga bisa nganggu umat muslim liyané ing sajroning ngelakoni shalat.Niat Salat Tahiyat uga dibeberake ing pangusulan dèning para ulama kudu dilakoni kanthi hikmah uga kabijaksanaan kang dhuwur.

Hadits[besut | besut sumber]

Hadis Rasulullah SAW nerangake ing babagan salat tahiyyatul masjid antarané :

  • “Ing sajroning manungsa (umat muslim) kang nduwèni niat mlebu masjid, diajurake salat kanthi loro rokat salam.Lan dilarang kanggo umat muslim ing sajroning mlebu masjid langsung lungguh lan ora ngelakoni salat tahiyat” (H.R. Bukhari dan Muslim)

Pranala njaba[besut | besut sumber]