Salat tahiyatul masjid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Salat Tahiyat Masjid (basa Arab: تحية المسجد) ya iku salat sunnah kanthi loro rakaat kang dilakoni ing umat muslim ing sajeroning mlebu ing masjid.

Niat Salat[besut | besut sumber]

Niat salat Tahiyatul masjid semanauga kaya niyat salat-salat kang liyané, ya iku diucapake déning ati utawa dibatin bisa uga diucapake kanthi lirih utawa alon.Pangucapan niyat salat kang banter utawa seru ora wangun manawa diucapake kanthi swara banter uga bisa nganggu umat muslim liyané ing sajeroning nglakoni salat.Niat Salat Tahiyat uga dibeberake ing pangusulan déning para ulama kudu dilakoni kanthi hikmah uga kabijaksanaan kang dhuwur.

Hadits[besut | besut sumber]

Hadis Rasulullah SAW nerangake ing babagan salat tahiyyatul masjid antarané :

  • “Ing sajeroning manungsa (umat muslim) kang duwé niyat mlebu masjid, diajurake salat kanthi loro rokat salam.Lan dilarang kanggo umat muslim ing sajeroning mlebu masjid langsung lungguh lan ora nglakoni salat tahiyat” (H.R. Bukhari dan Muslim)

Pranala njaba[besut | besut sumber]