Salat mutlaq

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Shalat Mutlaq)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Salat Sunat Mutlaq ya iku salat sunat kang bisa dilakoni lan ora merlukake katentuan-katentuan tartamtu lan cara nglakoni utawa ngerjakake bisa nalika-wektu kacuali wektu-wektu kang diharamkan kanggo ngerjakake salat (salat sunat).Lan cacahé raka'até ora kanthi wates lan dilakoni kanthi 2 rakangat salam.

Niat Salat[besut | besut sumber]

Niat salat Sunat Mutlaq, kaya ta salat-salat liyané, kanthi diucapake déning ati kang tumuju ing siji ya iku krana Allah Ta'ala kanthi pangarep-arep barokah utawa inayah.Niata uga di lafalake kanthi ikhlas lan legawa lan niyat uga dilakoni ing sajeroning ati (batin) ing wektu takbiratul ihram (ngangkat tangan kaloro nganti tekan kuping). Lafazh niyat salat hajat:

Rujukan[besut | besut sumber]