Salat Istisqa'

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Shalat Istisqa')
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Salat Istisqa' (basa Arab: صلاة الاستسقاء) ya iku salat Sunah kang bisa dilakoni kanthi tumuju kanggo nenuwun diwènèhi utawa nuwun tekané udan.Salat iki bisa dilakoni wong-wong muqim utawa musafir kan ing mangsa katiga utawa putusé sumber kang ana. Salat ini dilakukan bila terjadi kemarau yang panjang atau karena dibutuhkannya hujan untuk keperluan/hajat tertentu. Salat Istisqa' digarap kanthi jama'ah kang dibawahi imam.

Niat Salat[besut | besut sumber]

Niat salat Istisqa' iki, kaya ta salat-salat liyané, kanthi diucapake déning ati kang tumuju ing siji ya iku krana Allah Ta'ala kanthi pangarep-arep barokah utawa inayah.Niata uga di lafalake kanthi ikhlas lan legawa lan niyat uga dilakoni ing sajeroning ati (batin) ing wektu takbiratul ihram (ngangkat tangan kaloro nganti tekan kuping).

Lafazh niyat salat Istisqa':

USHALLI SUNNATAL ISTIQAA-I RAK'ATAINI (IMAAMAN / MA'MUUMAN) LILLAAHI TA'AALAA.ALLAHU AKBAR.
Artiné:Aku niyat salat sunat istisqa loro rakat (dadi imam utawa ma'mum) krana Allah Ta'ala.Allahu Akbar.

Telu prakara ya iku:

  1. Bisa dilakoni utawa digarap kanthi donga ing masjid,mushola, omah utawa pangonan kang suci lan resik.Dèning wektu ora ana batesané utawa kantetuané, kanthi swara lirih utawa alon lan nyaring (lemah).
  2. Nambahake donga istisqa (nenuwun medhuné udan ing sajeroning wektu kuthbah Jum'at.
  3. Kanthi salat loro rakangat uga digenepi ing loro khuthbah.

Rujukan[besut | besut sumber]