Salat wajib

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Shalat Fardhu)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Salat Fardhu iku salat kanthi status hukum Fardhu, yakuwi wajib ditindakaké. Salat Fardhu miturut hukum dumadi saka rong golongan yakuwi:

  • Fardhu 'Ain, yakuwi sing diwajibaké marang individu. Klebu sajeroning salat iki ya iku salat limang wektu lan salat jumuwah tumrap wong lanag.
  • Fardhu Kifayah, yakuwi sing diwajibaké marang kabèh muslim nanging bakal palastra lan dadi sunat yèn wis ditindakaké déning sapérangan muslim liyané. Sing kalebu kategori iki ya iku salat jenazah.