Menyang kontèn

Shalahuddin al Ayyubi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kanjeng Sultan
Salahuddin Al-Ayyubi
صلاح الدينالأيوبي
ꦯꦭꦲꦸꦢ꧀ꦢꦶꦤ꧀ꦲꦭꦲꦪ꧀ꦪꦸꦧꦶ
Sultan Mesir lan Suriah
Koin Dirham gambar Shalahuddin
Mréntah 11744 Maret-1193
Dipunnobataken 1174
Nami jangkep Salah al-Din Yusuf Ibn Ayyub
Miyos 1137 M
Tikrit, Mesopotamia Dhuwur, Kakhalifahan Abbasiyah
Tilar donya 4 Maret 1193 M
Damaskus, Siria, Kasultanan Ayyubiyah
Dipunsarèkaken Masjid Agung Umayyah, Damaskus, Suriah
Pendahulu Al Adid (minangka Khalifah Fatimiyah)
Pangganti Al-Aziz (ing Mesir)
Al-Afdal (ing Siria)
Consort Ismatuddin Khatun
Yoga Al-Afdal bin Shalahuddin
Al-Aziz Utsman

Az-Zhahir Ghazi
Al-Mu'azzam
Turansyah bin Shalahuddin

Dinasti Ayyubiyyah (minangka pangadeg)
Bapa Najmuddin Ayyub
Timur Tengah (1190 M.). Tlatah kakuwasan Shalahuddin (warna abang); Tlatah kang direbut déning wadyabala salib 1187-1189 (warna jambon). Werna ijo enom nandhakaké tlatah wadyabala salib kang tetep manggoni nganti tilar donyané Shalahuddin

Salahuddin Ayyubi utawa Saladin utawa Salah ad-Din (basa Arab: صلاح الدين الأيوبي, Kurdi: صلاح الدین ایوبی) (Sho-lah-huud-din al-ay-yu-bi) (c. 1138 - 4 Maret 1193), panjenengané iku priyayi jéndral lan pajuwang muslim Kurdi saka tlatah Tikrit (laladan Lor Irak saiki)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Alan K. Bowman, Egypt After the Pharaohs: 1986

Pranala njaba[besut | besut sumber]