Seventeen Band

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Seventeen Band
Seventeen Band
Latar wuri
Lair (1999-01-17) Januari 17, 1999 (umur 22)
Indonésia Yogyakarta, Indonésia
Jinis Musik Pop alternative
Taun aktif 1999-sapunika
Parusahan rekaman Universal Music Indonésia
Mi2 Music Production
Mrabawani marang K-pop
Anggota
Bani (bas)
Yudhi (gitar)
Herman (gitar)
Ifan (vokal)
Andi (drum)
Mantan Anggota
Doni (vokal, gitar)
Zozo (guitar)

Seventeen Band (Hangul세븐틴; ditulis sebagai SEVENTEEN atau SVT) kalebet grup musik saking Indonesia ing manggèn ing Jakarta. Grup musik punika dipunwujudaken ing taun 1999.[1][2] Anggotanipun cacah gangsal tiyang inggih punika Bani (gitar bass), Yudhi (gitar), Herman (gitar), Andi (drum), lan Ifan (vokal).[1] Album ingkang sepisanan inggih punika Bintang Terpilih ingkang dipunrilis taun 1999.[1] Band punika limrahipun gadhah genre rock.[1][2]

Karier[besut | besut sumber]

Band punika kawujud kanthi gagasanipun Yudhi Rus Harjanto (Yudhi), Herman Sikumbang (Herman), Zulianto Angga (Zozo), lan Windu Andi Darmawan (Andi) ingkang sekolah ing satunggalipun SMA swasta ing Yogyakarta.[1] Amargi péngin damel grup band kanthi serius, lajeng nglebetaken satunggal personil malih, ingkang namanipun Bani.[1] Resminipun band punika lair ing tanggal 17 Januari 1999 jam 17.00. Kaleresan ing wekdal samanten sadaya personel yuswanipun nembé 17 taun. Doni (vokal, gitar) nembé ndhèrèk satunggal taun salajengipun.[1] Album ingkang sepisanan Bintang Terpilih dipunrilis ing tanggal 17 Juli 2003 ing kanthi label perusahaan Universal Music Indonesia.[1] Album punika kalebet sukses amargi saged kasade ngantos 75 ewon lan sawatawis lagunipun dados soundtrack sinétron.[1] Taun 2005 grup band punika ngliris album ingkang kaping kalih, ingkang ngandelaken lagu "Jika Kau Percaya".[1]

Album[besut | besut sumber]

  • Bintang Terpilih (2003)
  • Sweet Seventeen (2005)
  • Lelaki Hebat (2008)
  • Dunia Yang Indah (2011)
  • Sang Juara (2013)
  • Pantang Mundur (2016)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j Rilis Album Ketiga, Band Seventeen Datangi Pembajak dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. a b Seventeen dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]