Seven (penyanyi)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Se7en
KoreAm 2009-01 Cover.jpg
Pratélan latar wuri
Paraban Choi Dong-wook
Saka
  1. Alih Cithakan:Gendéra Koréa Kidul Seoul, Korea Selatan
Génre Pop, R&B, hip hop
Mangsa akarya 2005–saiki
Labèl YG Entertainment
Sing magepokan YG Family
Sana jaringan http://www.hello7.com

Se7en (kang lair 9 November 1984 kanthi jeneng asli Choi Dong-wook) ya iku penyanyi solo saka Korèa Kidul. Dhèwèké Penyanyi saka YG Entertainment. Dhèwèké uga ngrembaka ing Jepang, China lan Amerika.

Karir[sunting | besut sumber]

2003: Debut[sunting | besut sumber]

Dhèwèké miwiti latian karo menegemen YG Entertainment nalika yuswané isih limalas taun. Sakwisé umur patang taun latian nembang lan nari, Dhèwèké miwiti debut nalika taun 2003 kanthi tembang irah-irahané "Come Back To Me". Dhèwèké ngrilis debut albumé Just Listen surya kaping 8 March 2003. Taun iku, dhèwèké nampa penghargaan pendatang baru utawa the Best Newcomer Award saka MNET. MNET ngarani Se7en super rookie kang mung bisa dikalahké déning Rain utawa Jeong Ji Hoon, senajan loro karoné kanca SMA bareng karo Boom.

2007-2009: Debut ing Amerika[sunting | besut sumber]

Se7en lan YG Family (kalebu Big Bang, 2NE1, Jinusean lan Gummy)nggawé tontonan, kang saiki wis ora tayang MTV K, dibarengi 3 konser ing Washington DC, New York City, lan Los Angeles, kanggo ngrayakke ulang tauné kaluwarga YG (YG Family) 10th Anniversary [2] lan kanggo mbiyantu promosi tembangé Se7en sakdurungé debut ing Amerika, MTV K nggiyaraké rekaman surya 11 December 2006.

Mei 2007 Se7en melu duet ing albumé Amerie, ya iku album Because I Love It, kang dirilis Mei 2007.[3] Versi remixe uga ana ing album versi basa Korea.[4]

Diskografi[sunting | besut sumber]

Album Studio Korea
  • Just Listen (2003)
  • Must Listen (2004)
  • 24/SE7EN (2006)
  • Se7olution (2006)
Korean Extended Plays
  • Digital Bounce (EP) (2010)
  • 2nd Mini Album (EP) (2012)
Tembang Korea
  • Come Back To Me (2003)
  • One More Time (2003)
  • Baby I Like You Like That (2003)
  • Tattoo (2004)
  • Passion (2004)
  • Crazy (2004)
  • I Know (Ft. Teddy) (2006)
  • Come Back To Me - Part 2 (2006)
  • All Night (2006)
  • La La La (2006)
  • Be Good to You (2006)
  • La La La (Remix) (2007)
  • Better Together (2010)
  • I'm Going Crazy (2010)
  • When I Can't Sing (2012)
Album Studio Jepang
  • FIRST SE7EN (2006)
Tembang Jepang
  • Hikari (2005)
  • Style (2005)
  • Start Line/ Forever (double A-side single) (2005)
  • I Wanna... (2006)
  • Angel (Digital Single) (2012)
  • Somebody Else (EP) (2012)
  • Love Again (2012)
Album Studio China
  • Must Listen (2006)
Tembang America

Konser[sunting | besut sumber]

  • 'FIRST SE7EN' JAPAN YOYOGI CONCERT (2006)
  • 747 LIVE CONCERT (2007)
  • 'Are U ready?' JAPAN TOUR CONCERT (2007)

Filmography[sunting | besut sumber]

Television[sunting | besut sumber]

Taun Irah-irahan Paraga
2007 Goong S Kang Hoo/Lee Hoo
2010 Running Man Guest (Ep 6)
2010 "Strong Heart" -
2012 Strong Heart -

Bebungah[sunting | besut sumber]

Taun Bebungah
2003
  • 2003 M.net KM Music Festival: Best New Male Artist
  • 18th Golden Disk Awards: New Artist Award
  • 2003 KMTV Music Awards: New Male Vocalist Award
  • 14th Seoul Music Awards: New Artist Award
  • 2003 Seoul Broadcasting System (SBS) Gayo DaeJun: New Singer Award
  • 2003 Munhwa Broadcasting Corporation (MBC) Entertainment Awards: Best Pop Singer (Special Award)
  • 2003 Munhwa Broadcasting Corporation (MBC) Music Awards: New Vocalist Award
2004
  • 19th Golden Disk Awards: Bonsang
  • 19th Golden Disk Awards: Popular Music Video Award
  • 2004 M.net KM Music Festival: Best Male Solo Artist Award
  • 2004 KBS Music Awards: Bonsang
  • 2004 Munhwa Broadcasting Corporation (MBC) Music Awards: Bonsang
2005
  • 2005 Channel V Thailand Music Awards: Asian Sensation Award
2006
  • 20th Japan Gold Disc Awards: Japan-Korea Friendship Year Spacial Award
  • 2006 MTV Asia Awards: Favorite Artist Korea
  • 2006 MTV Video Music Awards Japan: Best Buzz Asia (Korea Selatan)
  • 16th Seoul Music Awards: Best Music Video Award (난 알아요)
  • 2006 Seoul Broadcasting System (SBS) Gayo DaeJun: Bonsang
2007
  • 2007 M.net 20's Choice: Best Male Artist Award
2011
  • Singapore Entertainment Awards (SEA): Best Asia Performance Award
2012
  • China Music Award and Asian Influential Awards: Best Overseas Performer

Cathetan Sikil[sunting | besut sumber]

Pranala Njaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Seven_(penyanyi)&oldid=997256"