Menyang kontèn

Seven & I Holdings

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Seven & i Holdings Co., Ltd.
Native name
株式会社セブン&アイ・ホールディングス
Kabushiki gaisha Sebun ando Ai Hōrudingusu
TypePublik KK
TYO: 3382
IndustryRitel
Founded1 Sèptèmber 2005 (2005-09-01) (saka merger)
Headquarters8-8, Nibancho, Chiyoda, Tokyo, Jepang
ServicesDepartment stores, Superstores, Supermarkets, Convenience stores, Restoran, Jasa keuangan
Revenue11.811.303.000.000 Yen (2023) Edit this on Wikidata
OwnersThe Master Trust Bank of Japan (8.26%)
Nippon Life (1.99%)
Masatoshi Ito (1.90%)
Credit Saison (0.33%)
Seibu Holdings (0.13%)
Tokyo Broadcasting System (0.11%)
Ajinomoto (0.10%)
Mitsui Fudosan (0.08%)
Mitsubishi Shokuhin (0.02%)
Shin-Keisei Electric Railway (0.01%)
Number of employees
1.017 (2023) Edit this on Wikidata
Subsidiaries7-Eleven
Ito-Yokado
Sogo & Seibu
Seven Bank
Stripes
Speedway
Websitewww.7andi.com

Seven & i Holdings Co., Ltd. (株式会社セブン&アイ・ホールディングス Kabushiki gaisha Sebun ando Ai Hōrudingusu?, Seven-i (セブンアイ)) yaiku grup ritel diversifikasi Jepang sing nduwe kantor pusat ing Nibancho, Tokyo.[1] Seven & I didegaké ing taun 1920 minangka Ito-Yokado, jaringan general merchandise lan department stores Jepang. Ing taun 1991, Ito-Yokado entuk kontrol mayoritas 7-Eleven, jaringan convenience stores internasional saka Amérika. Seven & I banjur diadegaké ing 2005 minangka bagéan saka restrukturisasi perusahaan kanggo dadi perusahaan induk 7-Eleven, Ito-Yokado, lan usaha bisnis liyane. Iku minangka ritel paling gedhe ke-15 ing taun 2018.[2]

Anak perusahaan[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Map to find Seven & i Holdings Co., Ltd". SEVEN&i.com. Dibukak ing 13 Januari 2009.
  2. "Top 50 Global Retailers 2019". National Retail Federation. Dibukak ing 3 November 2019.
  3. "Seven & I Net Media Co Ltd". Bloomberg Businessweek. Dibukak ing 6 Maret 2014.
  4. "Seven & I to buy Net retailer Nissen". The Japan Times. Diarsip saka sing asli ing 2022-08-27. Dibukak ing 6 Maret 2014.
  5. "Fact Sheet". Nissen Holdings Co., Ltd. Diarsip saka sing asli ing 6 Maret 2014. Dibukak ing 6 Maret 2014.

Pranala njaba[besut | besut sumber]