Setatsiyun Ngadiluwih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stasiun Ngadiluwih

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun NDL.png
  • Singkatan: NDL
  • Nomor: 5011
Stasiun Ngadiluwih 2020.jpg
Tampak luar Stasiun Ngadiluwih, 2020
Letak
PropinsiJawa Timur
KabupatènKediri
KecamatanNgadiluwih
DésaNgadiluwih
AlamatJalan Stasiun Ngadiluwih
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi VII Madiun
Kelas setasiunIII/kecil[1]
PunggelanNDL
Nomer setasiun5011
Dhuwuring stasiun+78 m
Kilometerkm 177+321 lintas Bangil-Blitar-Kertosono
LayananDhoho
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur3 (jalur 2: sepur lurus)
Kathahing peron2 (satu peron sisi yang cukup tinggi dan satu peron pulau yang agak tinggi)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Stasiun Ngadiluwih (NDL) yaiku kelas III / stasiun sepur cilik sing dununge ing Ngadiluwih, Ngadiluwih, Kediri ; ing dhuwur +78 m; kalebet ing Kawasan Operasi VII Madiun . Stasiun iki dununge udakara 230 meter mangulon saka Jalan Raya Ngadiluwih / Raya Kediri - Tulungagung liwat Jalan Stasiun. Stasiun iki kanthi tusukan sisih duwe telung jalur sepur kanthi garis 2 minangka garis lurus. Mung siji sepur sing mampir nglayani penumpang ing stasiun iki, yaiku Dhoho.

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Jadwal Sepur ing setatsiyun Ngadiluwih per 10 Februari 2021 (manut Gapeka 2021).

Sepur Dhoho
No. Sepur Teka Budhal No. Sepur Teka Budhal
Tumuju Blitar Tumuju Kertosono-

Surabaya Kota via Kediri

359/352 09.20 09.22 351/360 05.34 05.36
361/354 13.10 13.18 353/362 11.32 11.34
363/356 15.35 15.37 355/364 14.50 14.52
365/358 21.44 21.46 357/366 18.05 18.24

Gambar[besut | besut sumber]

Paripustaka[besut | besut sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.