Sepur monoril

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Monoril iku sawijining sepur metro utawa kanthi jalur sing dumadi saka ril tunggal, béda karo ril sepur tradhisional sing nduwèni loro ril paralèl. Biasané ril kagawé saka beton lan rodha sepuré kagawé saka karèt, saéngga swarané ora ramé kaya sepur tradhisional.

Tipe monorel[sunting | sunting sumber]

Ana rong jinis monoril, ya iku:

  • Tipe straddle-beam ya iku sepur lumaku ing sadhuwuring ril.
  • Tipe suspended ya iku sepur nggantung ing ngisor ril.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Monorel umumé[sunting | sunting sumber]

Monorel tinamtu[sunting | sunting sumber]

Grup Advokasi Monoril[sunting | sunting sumber]

  • Austin Monorail Project - sebuah advokasi sistem monorel nirlaba sebagai transit untuk Austin, TX
  • 2045 Seattle - a pergerakan tingkat bawah yang mendukung the pembangunan transit monorel cepat di Seattle, WA

Kacilakan Monoril ing Kebun Binatang Metro Toronto[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sepur_monoril&oldid=830795"