Menyang kontèn

Sepur monoril

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Monoril iku sawijining sepur metro utawa kanthi jalur sing dumadi saka ril tunggal, béda karo ril sepur tradhisional sing nduwèni loro ril paralèl. Lumrahé ril kagawé saka beton lan rodha sepuré kagawé saka karèt, saéngga swarané ora ramé kaya sepur tradhisional.

Tipe monorel[besut | besut sumber]

Ana rong jinis monoril, ya iku:

  • Tipe straddle-beam ya iku sepur lumaku ing sadhuwuring ril.
  • Tipe suspended ya iku sepur nggantung ing ngisor ril.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Monorel lumrahé[besut | besut sumber]

Monorel tinamtu[besut | besut sumber]

Grup Advokasi Monoril[besut | besut sumber]

Kacilakan Monoril ing Kebun Binatang Metro Toronto[besut | besut sumber]