Menyang kontèn

Sentana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Sentana dalem utawa cukup disebut sentana ya iku aran kanggo sanak sedulur priyayi luhur[1], utamané ratu. Racaké para sentana manggon bebarengan ratu lan abdi dalem ing sajeroné baluwarti.[2] Kulawarga kang kalebu sentana biyasané isih duwé sesambungan caket karo ratu, yaiku para garwa, putra lan sedulur (kakang lan adhi). Nanging ora kabèh sentana manggon ing sajeroné baluwarti.

Rujukan

[besut | besut sumber]
  1. (Indonesia), Balai Bahasa Yogyakarta; Kanisius., Penerbit (2011). Kamus basa Jawa = Bausastra Jawa (édhisi ka-Ed. 2). Deresan, Yogyakarta: Penerbit Kanisius. ISBN 9789792128581. OCLC 774024212.
  2. "Keraton Surakarta Hadiningrat | Keraton Nusantara | Perpustakaan Nasional Republik Indonesia". keraton.perpusnas.go.id. Diarsip saka sing asli ing 2018-03-19. Dibukak ing 2018-03-08.