Seni Erotis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lan kita uga, bakal dadi ibu, amarga .......! " by Jean-Jacques Lequeu, 1794
Lukisan "cat banyu libertine" Achille Devéria, adegan ndilati tempek kedadeyan ing latar mburi partai "terhormat" sing katon ing sisih mburi

Seni erotis minangka bidang seni rupa sing jembar kalebu karya seni apa wae sing ditrapake kanggo nuwuhake gairah erotis, biasane nggambarake ketelanjangan manungsa lan / utawa kegiatan seksual. Seni iki kalebu karya ing meh kabeh media visual, kalebu gambar, ukiran, film, lukisan, foto, lan patung. Sawetara karya seni sing paling wiwitan kalebu tema erotis, sing wis beda-beda misuwur ing macem-macem masarakat sajrone sejarah. Nanging, iki uga dianggep tabu, kanthi norma sosial utawa undang-undang sing mbatesi tumitah, distribusi, lan kepemilikan, utamane nalika dianggep "pornografi", "ora sopan", utawa "saru".

Galeri[besut | besut sumber]