Sekoci

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sekoci digawa ing kapal induk .
Kadadean bebayan kang ana ing tengah segara kang mumpangatake sekoci

Sekoci utawa kapal panyelamat iku prau tegar (rigid) utawa ngembang (inflatable) kang dirancang kanggo nylametaké nyawa manungsa kadadéan ana ing banyu utawa segara. Sekoci lumrahé ngerujuk ing kendharaan kang digawa déning kapal minangka wangun sekoci uga dimumpangatake ing para panumpang lan awak pakal sajeroning ing kadadéan utawa kaanan kang bebayan/darurat.Wangun sekoci ana ing tlatah Karajan Manunggal, ngerujuk ana ing jinis kapal kang disediakake ana ing, lumrahé diawaki déning relawan, lan duwé mupangat kanggo nulong utawa mbiyantu kapa-kapal kang ada bebayan utawa darurat ing sakiteré pelabuhan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]