Sekoci

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sekoci digawa ing kapal induk .
Kadadean bebayan kang ana ing tengah segara kang mumpangatake sekoci

Sekoci utawa kapal panyelamat iku prau tegar (rigid) utawa ngembang (inflatable) kang dirancang kanggo nyelametake nyawa manungsa kadadean ana ing banyu utawa segara. Sekoci umumé ngerujuk ing kendharaan kang digawa déning kapal minangka wangun sekoci uga dimumpangatake ing para panumpang lan awak pakal jroning ing kadadean utawa kahanan kang bebayan/darurat.Wangun sekoci ana ing tlatah Britania Raya, ngerujuk ana ing jinis kapal kang disediakake ana ing, umumé diawaki déning relawan, lan nduwèni mupangat kanggo nulong utawa mbiyantu kapa-kapal kang ada bebayan utawa darurat ing sakubenge pelabuhan.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sekoci&oldid=984430"