Segara Ireng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Peta Segara Ireng.
Citra satelit Segara Ireng, dijupuk déning NASA MODIS
Morzeczarne1.jpg

Segara Ireng iku segara kang dumunung ing antarané Éropah kidul-wétan lan Asia Cilik. Segara iki kahubung karo Segara Tengah déning Selat Bosporus lan Segara Marmara, lan karo Segara Azov déning Selat Kerch.

Ana lebon banyu saka segara Tengah liwat Selat Bosporus watara 2000 km³ per taun, déné lebon banyu tawa saka tlatah saubengé, utamané saka Éropah Tengah lan Wétan Tengah, gunggungé watara 320&kmsup3; per taun. Kali paling wigati kang banyuné mlebu ing Segara Ireng ya iku Kali Donau. Segara Ireng nduwèni wewengkon 422.000 km² lan jero maksimum 2.210 m.

Nagara kang wewatesan karo Segara Ireng ya iku Turki, Bulgaria, Romania, Ukraina, Rusia, Georgia lan Ujung Krim ing Républik Otonomi Ukraina.

Kutha wigati ing pesisir kalebu: Istanbul (biyèn Konstantinopel lan Bizantium), Burgas, Varna, Constanţa, Yalta, Odessa, Sevastopol, Kerch, Novorossiysk, Sochi, Sukhumi, Batumi, Trabzon, Samsun.

Resort lan spa[besut | besut sumber]

Foto Segara Ireng cedhak Sochi, dijupuk taun 1915.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_Ireng&oldid=1052949"