Segara Ireng

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Segara Ireng.
Citra satelit Segara Ireng, dijupuk déning NASA MODIS
Morzeczarne1.jpg

Segara Ireng kuwi sawijining segara kang dumunung ing antarané Eropah kidul-wétan lan Asia Cilik. Segara iki kahubung karo Segara Tengah déning Selat Bosporus lan Segara Marmara, lan karo Segara Azov déning Selat Kerch.

Ana lebon banyu saka segara Tengah liwat Selat Bosporus watara 2000km³ per taun, déné lebon banyu tawa saka tlatah saubengé, utamané saka Eropah Tengah lan Wétan Tengah, gunggungé watara 320&kmsup3; per taun. Kali paling wigati kang banyuné mlebu ing Segara Ireng yakuwi Kali Donau. Segara Ireng nduwèni wilayah 422.000 km² lan jero maksimum 2.210 m.

Negara kang wewatesan karo Segara Ireng yakuwi Turki, Bulgaria, Romania, Ukraina, Rusia, Georgia lan Semenanjung Krim ing Republik Otonomi Ukraina.

Kutha wigati ing pesisir kalebu: Istanbul (biyèn Konstantinopel lan Bizantium), Burgas, Varna, Constanţa, Yalta, Odessa, Sevastopol, Kerch, Novorossiysk, Sochi, Sukhumi, Batumi, Trabzon, Samsun.

Resort lan spa[sunting | sunting sumber]

Foto Segara Ireng cedhak Sochi, dijupuk taun 1915.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_Ireng&oldid=814351"