Sega pop

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nasi kebungkus saka Bangalore, India
Nasi nasi saka Odisha, India

Nasi rangkep lan sega panggang (utawa nasi pop ), kalebu jinis gandum kembung sing digawe saka beras sing biasane dipangan ing masakan tradisional Asia Tenggara, Asia Wetan, lan Asia Kidul . Iki uga wis diprodhuksi kanthi komersial ing Kulon wiwit taun 1904 lan misuwur ing sereal sarapan lan panganan cemilan liyane. Sega puffed tradisional nggunakake macem-macem cara puffing utawa sega panggang. Sega puffed komersial sisih kulon biasane digawe kanthi dadi panas kernel ing tekanan dhuwur yen ana uap, sanajan cara pabrik beda-beda gumantung. Dheweke bisa dipangan minangka biji-bijian utawa digawe dadi kue beras sing dibungkus .