Sega jollof

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sega jollof
Jollof rice.jpg
Jollof rice
Jeneng liyanéBenachin, riz au gras, ceebu jën, zaamè
JinisRice dish
Tlatah utawa prajaWest Africa[1][2]
Woworan pokokRice, tomatoes and tomato paste, onions, cooking oil, goat meat, chicken, or beef
Buku masakan: Sega jollof  Médhia: Sega jollof

Beras Jollof, utawa jollof ( /əˈlɒf/ ), uga dikenal minangka benachin [3] ing Wolof ('pot siji'), minangka sajian sega siji pot sing kawentar ing pirang-pirang negara Afrika Kulon kayata The Gambia, Senegal, Ghana, Nigeria, Kamerun, Sierra Leone, Côte d'Ivoire, Liberia, Togo lan Mali . [4] [5] [6] [7] Iki uga diarani 'sajian siji-pot abrit' lan beda-beda ing negara kasebut. [8]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Diner's Dictionary
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng McCann
  3. Adam, Hakeem. "A Brief History of Jollof Rice, a West African Favourite". Culture Trip. Dibukak ing 2020-01-16.
  4. Brasseaux, Ryan A.; Brasseaux, Carl A. (1 February 2014). "Jambalaya". In Edge, John T. (ed.). The New Encyclopedia of Southern Culture: Volume 7: Foodways. University of North Carolina Press. p. 188. ISBN 978-1-4696-1652-0.
  5. Anderson, E. N. (7 February 2014). Everyone Eats: Understanding Food and Culture, Second Edition. NYU Press. p. 106. ISBN 978-0-8147-8916-2.
  6. Davidson, Alan (11 August 2014). "Jollof rice". The Oxford Companion to Food. Oxford University Press. p. 434. ISBN 978-0-19-967733-7.
  7. "Ghana Jollof Recipe: Steps To Preparing Jollof Rice The Ghanaian Way". BuzzGhana - Famous People, Celebrity Bios, Updates and Trendy News (ing basa Inggris). 2017-09-05. Dibukak ing 2020-01-16.
  8. "Ghana Jollof Recipe: Steps To Preparing Jollof Rice The Ghanaian Way". BuzzGhana - Famous People, Celebrity Bios, Updates and Trendy News (ing basa Inggris). 2017-09-05. Dibukak ing 2020-01-16.