Secondhand Serenade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Secondhand Serenade
Secondhand Serenade.jpg
Secondhand Serenade nalika ing Indonesia,8 Januari 2011
Pratélan latar wuri
Saka Menlo Park, California, Amerika Serikat
Génre Acoustic rock
Alternative rock
Emo Pop
Mangsa akarya 2004 - saiki
Labèl Warner/Glassnote Records
Sana jaringan http://www.secondhandserenade.com/
Anggota John Vesely
Piranti wigati
Guitar
Piano
Keyboards
Vocals

Secondhand Serenade ya iku band rock akustik, ingkang didamel lan diwiwiti kaliyan vokalis lan gitaris John Vesely. Vesely sampun gadhah telu album studio kaliyan Secondhand Serenade, ya iku Awake (2007), A Twist on My Story (2008) lan Hear Me Now (2010). Album kapisan nganggo rèkaman model multitrack, kanggo nambahi kabecikan ingkang swara rèkaman[1], nanging, nalika album kapindho damel rèkaman ingkang sanes multitrack, nanging nganggo band kanggo damel swara ingkang luwih becik.[2]

Sejarah[besut | besut sumber]

Cagak Kapisan[besut | besut sumber]

John Vesely damel Secondhand Serenade nalika panguripan ing kutha Menlo Park, California, Amerika Serikat, rikala taun 2004. Vesely urip ing kutha San Francisco Bay Area ingkang tengah-tengah kulawarga musisi. Bapake ya iku musisi jazz profesional. Vesely sampun nggulawentah dadi pèmain bass ing band-band lokal sampun 8 taun. Sampun macem-macem makarya ingkang sampun didamel, kayata aliran Hardcore, Ska, lan Blues [3] Salah sawijining band ingkang sampun didamel ya iku Sound Like Life, kaliyan artis Bay Area, Ronnie Day. Ingkang sampun gadhah pangalaman makarya sampun kathah ing bass, piyambake pindhah kapincut marang gitar akustik. Banjur, Vesely maguru marang Ondrasik's Five for Fighting.[4]

John Vessely

Vesely miwiti nulis tembang piyambakan nalika piyambake ketemu garwané saiki, ya iku Candice Vesely.[5][6]

Nalika Album Kapisan, Awake[besut | besut sumber]

Awake iku album kaping pisan saka Secondhand Serenade. Album iki digawé nalika taun 2005, isih arupa dèmo. Rèkaman iki digawé ing kutha Ontario, Kanada. Rèkaman namung nganggo gitar lan swara multitrack, dadiné becik[7]. Promosi album iki uga saka media online kayata MySpace, PayPal, lan TuneCore[8]. Vesely uga diparingi kritik apik marang album Awake iku. Amarga laris nalika disadé, banjur taun 2007, album Awake iku digawé karo Glassnote Records supaya luwih becik rèkamane. Nanging ing album Awake cithakan saka Glassnote Records iki ditambah loro lagu anyar, salah sawijine ya iku Vurnerable[7] He sold over 15,000 copies of the album on his own,[9]

Album Awake

Album Kapindho, A Twist In My Story[besut | besut sumber]

Album kapindho iki metu nalika tanggal 19 Februari 2008. Ana loro lagu ingkang dipundhut saka album Awake, ya iku lagu Maybe karo Your Call, nanging bedha versi lan rekaman[10].

Album A Twist In My Story
Album Hear Me Now

Diskografi[besut | besut sumber]

Album studio[besut | besut sumber]

Tahun Detail album Posisi puncak
US
[11]
US Heat
[12]
US Indie
[13]
US Rock
[14]
2007 Awake
  • Tanggal rilis: January 31, 2007
  • Label: Glassnote Records
164 3 19
2008 A Twist in My Story
  • Tanggal rilis: February 19, 2008
  • Label: Glassnote Records
44 6 11
2010 Hear Me Now
  • Tanggal rilis: August 3, 2010
  • Label: Glassnote Records
42 7 14
"—" menyatakan rilis yang tidak masuk chart

Tembang[besut | besut sumber]

Tahun Singel Posisi puncak Certifications
Album
US
[15]
US Adult
[16]
US Pop
[17]
AUS
[18]
CAN
[19]
2007 "Vulnerable" 83 Awake
2008 "Fall for You" 21 12 6 19 36 A Twist in My Story
"Your Call"
2009 "Maybe"
2010 "Something More" Hear Me Now
2011 "You & I" "—" nuduhake tembang kang ora mlebu chart.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Mason, Stewart. [[[:Cithakan:Allmusic]] "Awake"] Check |url= value (help). All Music.com. Retrieved 21 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  2. ^ Roth, Kaj. "Secondhand Serenade ngagem band". Melodic.net. Retrieved 21 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  3. ^ Shapiro, Julianne. "Secondhand Serenade". ZeroMag.com. Retrieved 21 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  4. ^ Lamb, Bill (2010). "Secondhand Serenade". The New York Times Company. Retrieved 21 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  5. ^ Quillen, Shay. "John Vesely Secondhand Serenade". Mercury News.com. Retrieved 21 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  6. ^ Graff, Gary. "Fall For Secondhand Serenade". GoAndDoMichigan.com. Retrieved 21 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  7. ^ a b Quillen, Shay. "Peninsula's Prince Vesely finds success as Secondhand Serenade". Mercury News.com. Retrieved 27 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  8. ^ Ben-Yehuda, Ayala. "Digital Distribution Provides Boost to Heatseeking Artist". Billboard.com. Archived from the original on 2013-01-02. Retrieved 27 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  9. ^ Press Release. "Secondhand Serenade album ing #16 Billboard". Ultimate Guitar.com. Retrieved 27 November 2012. 
  10. ^ "Search Results RIAA – Secondhand Serenade". RIAA. Retrieved 27 November 2012. 
  11. ^ "Secondhand Serenade Album & Song Chart History - Billboard 200". Billboard. Retrieved 21 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  12. ^ "Secondhand Serenade Album & Song Chart History - Heatseekers Albums". Billboard. Retrieved 21 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  13. ^ "Secondhand Serenade Album & Song Chart History - Independent Albums". Billboard. Retrieved 21 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  14. ^ "Secondhand Serenade Album & Song Chart History - Rock Albums". Billboard. Retrieved 21 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  15. ^ "Secondhand Serenade Album & Song Chart History - Hot 100". Billboard. Retrieved 21 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  16. ^ "Secondhand Serenade Album & Song Chart History - Adult Pop Songs". Billboard. Retrieved 21 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  17. ^ "Secondhand Serenade Album & Song Chart History - Pop Songs". Billboard. Retrieved 21 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  18. ^ "australian-charts.com - Australian charts portal". australian-charts.com. Retrieved 21 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  19. ^ "Secondhand Serenade Album & Song Chart History - Canadian Hot 100". Billboard. Retrieved 21 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  20. ^ "ARIA Charts – Accreditations – 2009 Singles". Australian Recording Industry Association. Retrieved 21 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)
  21. ^ "RIAA - Gold & Platinum - November 17, 2010: Secondhand Serenade certified singles". Recording Industry Association of America. Retrieved 21 Oktober 2012.  Check date values in: |access-date= (help)

Pranala Njaba[besut | besut sumber]