Secondhand Serenade

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Secondhand Serenade
Secondhand Serenade.jpg
Secondhand Serenade nalika ing Indonesia,8 Januari 2011
Pratélan latar wuri
Saka Menlo Park, California, Amerika Serikat
Génre Acoustic rock
Alternative rock
Emo Pop
Mangsa akarya 2004 - saiki
Labèl Warner/Glassnote Records
Sana jaringan http://www.secondhandserenade.com/
Anggota John Vesely
Piranti wigati
Guitar
Piano
Keyboards
Vocals

Secondhand Serenade yaiku band rock akustik, ingkang didamel lan diwiwiti kaliyan vokalis lan gitaris John Vesely. Vesely sampun gadhah telu album studio kaliyan Secondhand Serenade, yaiku Awake (2007), A Twist on My Story (2008) lan Hear Me Now (2010). Album kapisan nganggo rèkaman model multitrack, kanggo nambahi kabecikan ingkang swara rèkaman[1], nanging, nalika album kapindho damel rèkaman ingkang sanes multitrack, nanging nganggo band kanggo damel swara ingkang luwih becik. [2]


Sejarah[sunting | Owah sumber]

Cagak Kapisan[sunting | Owah sumber]

John Vesely damel Secondhand Serenade nalika panguripan ing kutha Menlo Park, California, Amerika Serikat, rikala taun 2004. Vesely urip ing kutha San Francisco Bay Area ingkang tengah-tengah kulawarga musisi. Bapake yaiku musisi jazz profesional. Vesely sampun nggulawentah dadi pèmain bass ing band-band lokal sampun 8 taun. Sampun macem-macem makarya ingkang sampun didamel, kayata aliran Hardcore, Ska, lan Blues [3] Salah sawijining band ingkang sampun didamel yaiku Sound Like Life, kaliyan artis Bay Area, Ronnie Day. Ingkang sampun gadhah pangalaman makarya sampun kathah ing bass, piyambake pindhah kapincut marang gitar akustik. Banjur, Vesely maguru marang Ondrasik's Five for Fighting. [4]

John Vessely

Vesely miwiti nulis tembang piyambakan nalika piyambake ketemu garwané saiki, yaiku Candice Vesely.[5][6]

Nalika Album Kapisan, Awake[sunting | Owah sumber]

Awake iku album kaping pisan saka Secondhand Serenade. Album iki digawe nalika taun 2005, isih arupa dèmo. Rèkaman iki digawe ing kutha Ontario, Kanada. Rèkaman namung nganggo gitar lan swara multitrack, dadiné becik[7]. Promosi album iki uga saka media online kayata MySpace, PayPal, lan TuneCore[8]. Vesely uga diparingi kritik apik marang album Awake iku. Amarga laris nalika disadé, banjur taun 2007, album Awake iku digawe karo Glassnote Records supaya luwih becik rèkamane. Nanging ing album Awake cithakan saka Glassnote Records iki ditambah loro lagu anyar, salah sawijine yaiku Vurnerable[7] He sold over 15,000 copies of the album on his own,[9]

Album Awake

Album Kapindho, A Twist In My Story[sunting | Owah sumber]

Album kapindho iki metu nalika tanggal 19 Februari 2008. Ana loro lagu ingkang dipundhut saka album Awake, yaiku lagu Maybe karo Your Call, nanging bedha versi lan rekaman[10].

Album A Twist In My Story
Album Hear Me Now

Diskografi[sunting | Owah sumber]

Album studio[sunting | Owah sumber]

Tahun Detail album Posisi puncak
US
[11]
US Heat
[12]
US Indie
[13]
US Rock
[14]
2007 Awake
  • Tanggal rilis: January 31, 2007
  • Label: Glassnote Records
164 3 19
2008 A Twist in My Story
  • Tanggal rilis: February 19, 2008
  • Label: Glassnote Records
44 6 11
2010 Hear Me Now
  • Tanggal rilis: August 3, 2010
  • Label: Glassnote Records
42 7 14
"—" menyatakan rilis yang tidak masuk chart

Tembang[sunting | Owah sumber]

Tahun Singel Posisi puncak Certifications
Album
US
[15]
US Adult
[16]
US Pop
[17]
AUS
[18]
CAN
[19]
2007 "Vulnerable" 83 Awake
2008 "Fall for You" 21 12 6 19 36 A Twist in My Story
"Your Call"
2009 "Maybe"
2010 "Something More" Hear Me Now
2011 "You & I" "—" nuduhake tembang kang ora mlebu chart.

Cathetan Suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ Mason, Stewart. [[[:Cithakan:Allmusic]] "Awake"]. All Music.com. Cithakan:Allmusic. Diwiwiti 21 Oktober 2012.
  2. ^ Roth, Kaj. "Secondhand Serenade ngagem band". Melodic.net. http://www.melodic.net/newsOne.asp?newsId=9523. Diwiwiti 21 Oktober 2012.
  3. ^ Shapiro, Julianne. "Secondhand Serenade". ZeroMag.com. http://www.zeromag.com/articles/article_view.php?id=860. Diwiwiti 21 Oktober 2012.
  4. ^ Lamb, Bill (2010). "Secondhand Serenade". The New York Times Company. http://top40.about.com/od/s/p/secondhandser.htm. Diwiwiti 21 Oktober 2012.
  5. ^ Quillen, Shay. "John Vesely Secondhand Serenade". Mercury News.com. http://www.mercurynews.com/shayquillen/ci_8281695?source=rss. Diwiwiti 21 Oktober 2012.
  6. ^ Graff, Gary. "Fall For Secondhand Serenade". GoAndDoMichigan.com. http://bands.goanddomichigan.com/reviews/review.asp?ID=1768. Diwiwiti 21 Oktober 2012.
  7. ^ a b Quillen, Shay. "Peninsula's Prince Vesely finds success as Secondhand Serenade". Mercury News.com. http://www.mercurynews.com/shayquillen/ci_8281695?source=rss. Diwiwiti 27 Oktober 2012.
  8. ^ Ben-Yehuda, Ayala. "Digital Distribution Provides Boost to Heatseeking Artist". Billboard.com. Archived from the original on 2013-01-02. https://archive.is/PkDlu. Diwiwiti 27 Oktober 2012.
  9. ^ Press Release. "Secondhand Serenade album ing #16 Billboard". Ultimate Guitar.com. http://www.ultimate-guitar.com/news/press_releases/secondhand_serenades_debut_album_enters_at_16_on_billboard.html. Diwiwiti 27 November 2012.
  10. ^ "Search Results RIAA – Secondhand Serenade". RIAA. http://www.riaa.com/goldandplatinumdata.php?resultpage=1&table=SEARCH_RESULTS&action=&title=&artist=Secondhand%20Serenade&format=&debutLP=&category=&sex=&releaseDate=&requestNo=&type=&level=&label=&company=&certificationDate=&awardDescription=&catalogNo=&aSex=&rec_id=&charField=&gold=&platinum=&multiPlat=&level2=&certDate=&album=&id=&after=&before=&startMonth=1&endMonth=1&startYear=1958&endYear=2008&sort=Artist&perPage=25. Diwiwiti 27 November 2012.
  11. ^ "Secondhand Serenade Album & Song Chart History - Billboard 200". Billboard. http://www.billboard.com/#/artist/secondhand-serenade/chart-history/813088?f=305&g=Albums. Diwiwiti 21 Oktober 2012.
  12. ^ "Secondhand Serenade Album & Song Chart History - Heatseekers Albums". Billboard. http://www.billboard.com/#/artist/secondhand-serenade/chart-history/813088?f=324&g=Albums. Diwiwiti 21 Oktober 2012.
  13. ^ "Secondhand Serenade Album & Song Chart History - Independent Albums". Billboard. http://www.billboard.com/#/artist/secondhand-serenade/chart-history/813088?f=326&g=Albums. Diwiwiti 21 Oktober 2012.
  14. ^ "Secondhand Serenade Album & Song Chart History - Rock Albums". Billboard. http://www.billboard.com/#/artist/secondhand-serenade/chart-history/813088?f=408&g=Albums. Diwiwiti 21 Oktober 2012.
  15. ^ "Secondhand Serenade Album & Song Chart History - Hot 100". Billboard. http://www.billboard.com/#/artist/secondhand-serenade/chart-history/813088. Diwiwiti 21 Oktober 2012.
  16. ^ "Secondhand Serenade Album & Song Chart History - Adult Pop Songs". Billboard. http://www.billboard.com/#/artist/secondhand-serenade/chart-history/813088?f=343&g=Singles. Diwiwiti 21 Oktober 2012.
  17. ^ "Secondhand Serenade Album & Song Chart History - Pop Songs". Billboard. http://www.billboard.com/#/artist/secondhand-serenade/chart-history/813088?f=381&g=Singles. Diwiwiti 21 Oktober 2012.
  18. ^ "australian-charts.com - Australian charts portal". australian-charts.com. http://www.australian-charts.com/search.asp?search=Secondhand+Serenade&cat=s. Diwiwiti 21 Oktober 2012.
  19. ^ "Secondhand Serenade Album & Song Chart History - Canadian Hot 100". Billboard. http://www.billboard.com/#/artist/secondhand-serenade/chart-history/813088?f=793&g=Singles. Diwiwiti 21 Oktober 2012.
  20. ^ "ARIA Charts – Accreditations – 2009 Singles". Australian Recording Industry Association. http://www.aria.com.au/pages/httpwww.aria.com.aupageshttpwww.aria.com.aupageshttpwww.aria.com.aupagesARIACharts-Accr.htm. Diwiwiti 21 Oktober 2012.
  21. ^ "RIAA - Gold & Platinum - November 17, 2010: Secondhand Serenade certified singles". Recording Industry Association of America. http://www.riaa.com/goldandplatinumdata.php?table=SEARCH_RESULTS&artist=Secondhand%20Serenade&format=SINGLE&go=Search&perPage=50. Diwiwiti 21 Oktober 2012.

Pranala Njaba[sunting | Owah sumber]