Saving Mr. Banks

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Saving Mr. Banks
250px
Poster film Saving Mr. Banks
DisutradaraniJohn Lee Hancock
DiprodhuseriAlison Owen
Ian Collie
Philip Steuer
DiskénariyoniKelly Marcel
Sue Smith
DibintangiEmma Thompson
Tom Hanks
Paul Giamatti
Jason Schwartzman
Bradley Whitford
Colin Farrell
DimusikiThomas Newman
SinématografiJohn Schwartzman
Dibesut déningMark Livolsi
Perusahaan
prodhuksi
Walt Disney Pictures
BBC Films
Essential Media and Entertainment
Ruby Films
Hopscotch Features
Dibabar déningWalt Disney Studios Motion Pictures
Tanggal metu
  • Oktober 20, 2013 (2013-10-20) (Festival Film London)
  • Novèmber 29, 2013 (2013-11-29) (Britania Raya)
  • Dhésèmber 13, 2013 (2013-12-13) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Dhésèmber 20, 2013 (2013-12-20) (secara luas di Amerika Serikat)
  • Januari 9, 2014 (2014-01-09) (Australia)
Suwéné
125 menit[1]
NagaraAustralia
Britania Raya
Amerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$35 juta[2]
Kalarisan$117,867,984[3]

Saving Mr. Banks nggih punika filem drama biografi sujarah saking Australia, Britania Raya, lan Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2013. Filem punika kaarahaken déning John Lee Hancock adhedhasar saking skénario anggitanipun Kelly Marcel lan Sue Smith. Juru damel filem punika kapasrahaken dhumateng Alison Owen, Ian Collie lan Philip Steuer. Juru paraga ingkang sami kadhapuk maragani filem punika antawisipun Emma Thompson, Tom Hanks, Paul Giamatti, Jason Schwartzman, Bradley Whitford lan Colin Farrell.

Filem Saving Mr. Banks kagiyaraken kaping pisanipun nalika adicara Festival Film London ing surya 20 Oktober 2013.[4][5][6] Lajeng kababar ing Britania Raya ing surya 29 November 2013 lan Australia ing surya 9 Januari 2014. Sawetawis, pambabaran ing Amérika Sariéat kalaksanan ing surya 13 Desember 2013 kanthi winatesan, lan surya 20 Desember 2013 kagem sagung pamirsa.[7] Filem punika namèni pangalembana saking para juru kritik.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Pangalembana juru kritik[besut | besut sumber]

Fielm Saving Mr. Banks pikantuk pangalembana saking para juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomatoes, filem nggadhahi pandhemen 78%, adhedhasar 241 tanggepan, kanthi rata-rata 7/10.[8] Sawetawis miturut Metacritic, filem dipunparingi biji 65 saking100.[9][10]

Box office[besut | besut sumber]

Saking sedaya panggiyaran, filem Saving Mr. Banks kasil ngempalaken arta $83,301,580 ing Amerika Ler, lan $34,566,404 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $117,867,984, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $35 yuta.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Saving Mr. Banks (PG)". British Board of Film Classification. September 18, 2013. Retrieved September 30, 2013.
  2. Barnes, Brooks (October 16, 2013). "Forget the Spoonful of Sugar: It's Uncle Walt, Uncensored". The New York Times. Retrieved October 21, 2013.
  3. a b "Saving Mr. Banks (2013)". Box Office Mojo. Retrieved April 19, 2014.
  4. Kemp, Stuart (October 20, 2013). "Tom Hanks Starrer 'Saving Mr. Banks' Closes BFI London Film Festival". The Hollywood Reporter. Retrieved October 22, 2013.
  5. Barraclough, Leo (August 8, 2013). "'Saving Mr. Banks' to Close London Film Fest". Variety. Retrieved August 8, 2013.
  6. Szalai, Georg (August 8, 2013). "Disney's 'Saving Mr. Banks' to Close BFI London Film Festival". The Hollywood Reporter. Retrieved August 10, 2013.
  7. Schillaci, Sophie; Pamela McClintock (June 13, 2013). "Disney Dates Musical 'Into the Woods' Opposite 'Annie' in December 2014". The Hollywood Reporter. Retrieved September 5, 2013.
  8. "Saving Mr. Banks (2013)". Rotten Tomatoes. Retrieved March 7, 2018.
  9. "Saving Mr. Banks reviews". Metacritic. Retrieved March 7, 2018.
  10. "CinemaScore". cinemascore.com.

Pranala njawi[besut | besut sumber]