Sastra Inggris Kuna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kaca utama Kronik Peterborough, mbokmenawa ditulad ing taun 1150, iku salah sijining sumber utama Babad Anglo-Saxon.

Sastra Anglo-Saxon utawa sastra Inggris Kuna iku ngliputi sastra sing tinulis ing basa Inggris Kuna nalika mangsa pasca Romawi saka kurang luwih pratengahan abad ka-5 nganti ing Panaklukan Norman taun 1066. Karya-karya iki ngliputi genre kaya ta tembang wiracarita, hagiografi (babad slira wong suci), kutbah, pretalan saka Alkitab, undhang-undhang, babad, wangsalan, lan liya-liyané. Sakabèhé kaétung ana kurang luwih 400 manuskrip sing isih lestari nganti saiki. Cacah 400 iki korpus sing wigati banget kanggo wong umum lan para pakar.

Kalebu ing karya-karya wigati iku tembang Beowulf, sing wis angraih status wiracarita nasional ing Britania. Babad Anglo-Saxon iku sawijining kolèksi awal sajarah Inggris. Himne Cædmon saka abad ka-7 iku salah sijining tulisan paling lawas ing basa Inggris sing isih lestari.