Saratov Airlines Pamaburan 703

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Montor mabur RA-61704 sing tiba iki. Nalika difoto iku ing sasi Mèi 2017, ing Papan Anggegana Domodedovo Moskwa.

Saratov Airlines Flight 703 (6W703/SOV703) iku sawijining pamaburan domèstik montor mabur sipil saka Papan Anggegana Domodedovo, Moskwa menyang Papan Anggegana Orsk ing Orenburg. Ing tanggal 11 Fèbruari 2018, montor mabur sing ngladèni pamaburan iki, sawijining Antonov An-148-100B, tiba ora suwé sawisé tinggal landhes, niwasaké 71 wong ing jero montor mabur, yaiku 65 panumpang lan 6 awak montor mabur.

Olèhé montor mabur tiba iki nandhani pungkasé 440 dina tanpa korban tiwas ing kacilakan montor mabur panumpang komèrsial. Kacilakan fatal sadurungé iku LaMia Pamaburan 2933 ing sasi Novèmber 2016.

Montor mabur[besut | besut sumber]

Montor matur sing tiba iki saka tipe Antonov An-148-100B sing digawé déning Voronezh Aircraft Production Association, mawa nomor régistrasi RA-61704, MSN 27015040004, nganggo mesin motor Progress D-436 rong iji. Montor mabur iki kapisan mabur ing sasi Mèi 2010 lan didaftar ing Rossiya Airlines tanggal 23 Juni 2010. Sadurungé montor mabur iki tau katut insidèn cilik ping loro nalika lagi dines; sawijining motor mati ing angkasa tanggal 28 Juli 2013 nalika nyentak, lan saliyané iku rodha irungé pesawat tau gagal nalika tinggal landhes tanggal 23 Agustus 2013. Pesawat iki diséwakaké marang Saratov Airlines ing sasi Fèbruari 2017, sataun sadurungé tiba.

Pranala njaba[besut | besut sumber]