Saos molé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mole piñon


Saus mole sing wis disiyapake bakal disimpen udakara telung dina ing kulkas lan beku kanthi apik. Tempel kasebut bakal disimpen nem wulan ing kulkas lan udakara setaun ing beku. Saus turah asring digunakake kanggo nggawe tamale lan enchilada (asring diarani enmoladas ) utawa endhog nalika nedha awan .

Bubuk utawa tempel sing diasilake dicampur karo banyu, utawa luwih asring duduh kaldu, banjur direndhem nganti empuk lan kandel banget. [1] Paling asring disiapake ing cazuela ([kaˈswela] ) utawa wadhah lempung lempung sing abot lan aduk meh saya supaya ora kobong. [2] Kandel saka saos kasebut nyebabake sawetara wong, kayata otoritas panganan Meksiko, Patricia Quintana, kanggo ngaku yen banget banget yen ora diarani saos. Nanging, kaya saos, mesthi disajikake kanggo mangan lan ora bisa dipangan dhewe. Mole poblano umume disajikake karo kalkun, nanging lan liyane uga disedhiyakake karo daging pitik, daging babi, utawa daging liyane (kayata wedhus ). [3] [4]

[2] [5]

Pitik karo mol poblano
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Mole lan piring liyane sing ditandur ing kaviuelas ing Chalma, Malinalco, Negara Bagian Mexico

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Fare of the County; Blending the flavors of Mexican history". New York Times. New York, NY. March 28, 1982. p. A16.
  2. a b Karen Hursh Graber (January 1, 2003). "Demystifying Mole, México's National Dish". MexConnect. Dibukak ing August 20, 2010. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "demystifying" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. Hall, Phil (March 19, 2008). "Holy Mole". The Guardian. London. Dibukak ing August 20, 2010.
  4. "Mole Poblano: Mexico's National Food Dish". MexOnline. Dibukak ing August 20, 2010.
  5. Karen Hursh Graber (October 1, 2008). "October in Actopan: Mexico's National Mole Festival". MexConnect. Dibukak ing August 20, 2010.