Saos kerang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Clam chowder
Quail 07 bg 041506.jpg
New England clam chowder.
JinisChowder
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaNew England
Massachusetts
Diréka nalika18th century[1][2]
Woworan pokokClams, broth or milk, potatoes, salt pork, onions, and butter
VariasiNew England clam chowder also known as Boston clam chowder, Manhattan clam chowder, Rhode Island clam chowder, others
Buku masakan: Clam chowder  Médhia: Clam chowder

Clam chowder minangka salah sawijining sup sup chowder ing masakan Amerika sing ngemot kerang lan duduh kaldu utawa susu. Saliyane kerang, bahan-bahan umum kalebu kentang diced, daging babi uyah, bawang, lan celery . Sayuran liyane biasane ora digunakake. Dipercaya manawa kerang digunakake ing chowder amarga gampang panen kasebut. [3] Clam chowder biasane diwenehake karo krupuk uyah utawa kerupuk kerang heksagonal.Piring kasebut asale ing Amerika Serikat Wétan, nanging saiki umume disajikake ing restoran ing saindenging negara, utamane ing dina Jumuah nalika umat Katolik Amerika tradisional ora mangan daging. Akeh variasi regional sing ana, nanging telu sing paling umum yaiku New England utawa clam clam "putih", Rhode Island utawa clam clam "bening", lan Manhattan utawa chamder clam "abang".

  1. Correa, Cynthia. "A Brief History of Clam Chowder". Eater. eater.com. Diarsip saka sing asli ing August 30, 2018. Dibukak ing August 21, 2016.
  2. "Manhattan Clam Chowder vs. New England Clam Chowder". Dibukak ing August 21, 2016.
  3. "History of Chowder, History of Clam Chowder, History of Fish Chowder". Whatscookingamerica.net. Dibukak ing 2007-12-01.