Sanna Marin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Sanna Marin
Marin lapsen oikeuksien juhla
Marin ing 2019
Mahamantri Finlan ka-46
Wiwit linggih
10 Desember 2019
PrésidhènSauli Niinistö
WakilKatri Kulmuni
Matti Vanhanen
Annika Saarikko
Kang sadurungéAntti Rinne
Ketuwa Parte Sosial Demokrat
Wiwit linggih
23 Agustus 2020
Kang sadurungéAntti Rinne
Mantri Transportasi lan Komunikasi
Linggih
6 Juni 2019 – 10 Desember 2019
MahamantriAntti Rinne
Kang sadurungéAnu Vehviläinen
Kang sawiséTimo Harakka
Anggota Parlemen Finlan
Wiwit linggih
22 April 2015
ConstituencyPirkanmaa
Rerincèn dhiri
LairSanna Mirella Marin
(1985-11-16) 16 Novèmber 1985 (umur 37)[1][2]
Helsinki, Uusimaa, Finlan
Parté pulitikSosial Demokrat
SisihanMarkus Räikkönen (o. 2020)
Anak1
WiyataUniversitas Tampere

Sanna Mirella Marin (pangucapan basa Finlan[ˈsɑnːɑ ˈmirelːɑ ˈmɑriːn];[3] lair 16 Novèmber 1985; umur 37 taun) yaiku pulitikus Finlan sing dadi Mahamantri Finlan ka-46 sawise 10 Desember 2019. Minangka anggota Parte Sosial Demokrat, ia dadi anggota Parlemen Finlan sawise 2015 lan sempet ngejabat minangka Mantri Transportasi lan Komunikasi saka 6 Juni 2019 nganti 10 Desember 2019.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Sanna Marin". Britannica. Dibukak ing November 16, 2021.
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng nyt
  3. Miten pääministerin sukunimi ääntyy? (in Finnish; "How is the prime minister's family name pronounced?") - Institute for the Languages of Finland

Wacaan tambahan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]