Sandhal jepit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sandal jepit

Sandal jepit yaku jinis sandal sing biasane dianggo minangka sandhangan santai. Sandal iki nduweni tlapuk rata, lan dijepit ing sikil kanthi tali sing bentuke huruf Y. Tali iki diarani tali jempol. Jinis sandal iki wis dienggo dening masarakat saka pirang-pirang budaya ing saindenging jagad, wiwit wiwitane wong Mesir kuno ing taun 1.500 SM.

Ing Amerika Serikat, sandal jepit dijupuk saka zōri Jepang, sing dadi populer sawise Perang Dunia II nalika prajurit nggawa sandal jepit bali saka Jepang. Dheweke dadi alas kaki musim panas unisex populer[1] wiwit taun 1960an.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "How and When Flip Flops Become A Popular Unisex Summer Footwear". Free Earth. 15 March 2017. Diarsip saka sing asli ing 21 August 2019. Dibukak ing 19 February 2018.