Samuel Huntington

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Samuel Huntington
Samuel P. Huntington (2004 World Economic Forum).jpg
LairSamuel Phillips Huntington
(1927-04-18)April 18, 1927
New York City, United States
PatiDhésèmber 24, 2008(2008-12-24) (umur 81)
Martha's Vineyard, Massachusetts
BangsaAmerican
Alma materStuyvesant High School
Harvard University
University of Chicago
Yale University
Kondhang ingClash of Civilizations
Karièr ngèlmiah
BabaganPolitical science
InstitutionsHarvard University
Columbia University
KaprabawanFukuyama, Zakaria

Samuel Phillips Huntington (New York City, 18 April 1927 - Martha's Vineyard, 24 Dhésèmber 2008) inggih punika satunggalipun ilmuwan pulitik Amérikah Sarékat.[1] Panjenenganipun dados guru besar ugi pandheganipun jurusan Ilmu Pulitik ing Universitas Harvard lan Pandheganipun Harvard Academy kanggé Kajian Internasional lan Regional, ing Weatherhead Center for International Affairs.[2] Nalika wulan Januari 2000, Huntington mandhap saking jabatanipun minangka dhirèktur ing Olin Institute. Taun 1999-2000, panjenenganipun nyambut damel nliti éwahipun idhèntitas nasional Amérikah Sarékat lan implikasi-implikasi saking éwah-éwahan punika dhumateng paranipun Amérikah Sarékat ing donya internasional.[2] Sasampunipun punika, Huntington nyambut damel ngasta mata kuliah wonten ing babagan kajian, lan mata kuliah sanèsipun wonten ing perbandingan pulitik lan pulitik global sasampunipun Perang Dingin.[2] Huntington sampun nyerat buku The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order ingkang dipunserat ing taun 1998.[2] Isinipun bab wontenipun benturan antarbudaya, sasampunipun peristiwa 11 September (pangeboman menara WTC ing New York).[2] Kanthi buku punika kathah tiyang ingkang ningali perang mengsah terorisme minangka benturan kabudayan Kilèn lan Wétan, kados déné gagasan ingkang kaserat déning Huntington.[2] Buku punika dados karyanipun ingkang monumèntal ugi kontroversial lan dadosaken masalah wonten ing donya sadangunipun langkung saking tigang taun.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1] dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  2. a b c d e f g [Huntington, Samuel P., Penerjemah: M. Sadat Ismail. 2004.Benturan Antarperadaban dan Masa Depan Pulitik Dunia (The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order). Yogyakarta:Qalam]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Situs pribadi Huntington ing Harvard University